5 lucruri care se intampla cand mananci doua banane pe zi timp de o luna

Proaspete, delicioase, satioase si mai presus de toate foarte energice, bananele sunt printre cele mai consumate fructe tropicale. Pe langa faptul ca ne ofera o doza buna de energie si nutrienti, acest fruct are si multe beneficii pentru sanatatea fizica si psihica.

Lupta impotriva arsurilor la stomac:

Bogate in fibre, bananele sunt excelente pentru digestie. Aceste fructe sunt, de asemenea, eficiente in ameliorarea arsurilor la stomac. Aceasta tulburare digestiva, care este cauzata in principal de un nivel crescut de aciditate in stomac, poate fi foarte deranjanta.

Bananele contin asadar un antiacid natural, care ajuta la reducerea acestor arsuri. Data viitoare cand te simti inconfortabil, mananca o banana! Acest fruct ajuta si la combaterea problemelor intestinale, reduce iritatia si opreste hiperaciditatea.

Lupta impotriva constipatiei:

Dupa cum am mentionat mai sus, bananele contin cantitati semnificative de fibre (100g de banane furnizeaza 2,6g de fibre), ceea ce le face un aliment de alegere pentru a imbunatati tranzitul si astfel lupta impotriva constipatiei. Rolul lor principal este de a creste volumul scaunelor si de a le inmuia pentru a le facilita avansarea prin colon.

Lipsa fibrelor poate provoca probleme digestive, inclusiv diaree si constipatie. Mananca banane pentru fibre.

Articolul continuă după reclame

Reduce stresul:

Datorita compozitiei sale, bananele sunt o modalitate excelenta de a reduce stresul si de a imbunatati starea de spirit. Intr-adevar, acest fruct contine atat potasiu, cat si magneziu. Acest mineral, care favorizeaza transmiterea impulsurilor nervoase, joaca, de asemenea, un rol important in echilibrul emotional si psihic.

Bananele mai contin triptofan, considerat un antidepresiv natural, si vitamina B6 care stimuleaza sinteza unor neurotransmitatori care sunt implicati in reglarea starii de spirit, precum serotonina si dopamina.

Banana ar avea asadar un efect relaxant si linistitor!

Reglarea temperaturii corpului:

Considerata un fruct racoritor, banana ajuta de fapt la scaderea temperaturii corpului in perioadele de caldura sau in caz de febra. De asemenea, este recomandat femeilor insarcinate si in perioada menopauzei pentru reducerea bufeurilor.

Reduceti riscul de atac de cord:

Bananele sunt foarte bogate in potasiu, un mineral esential pentru buna functionare a organismului si care ajuta la prevenirea si tratarea hipertensiunii arteriale. Conform unei meta-analize efectuate de OMS, cresterea aportului de potasiu reduce tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune arteriala cu 3,43 mmHg pentru presiunea sistolica si cu 1,96 pentru presiunea diastolica.

Citeste si articolul :   Sapte alimente pentru a va ajuta sa aveti o forma fizica mai buna

Amintiti-va ca hipertensiunea arteriala este unul dintre principalii factori de risc pentru atacuri de cord. Astfel, potasiul din banane actioneaza asupra hipertensiunii arteriale si previne atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale.

Publicitate

Autor