Produse care hranesc si vindeca parul

Unul dintre secretele principale ale buclelor groase, lungi si frumoase nusunt  deloc mastile si sampoanele, ci dieta corecta. Mentinerea frumusetii si a sanatatii parului este ajutata de a avea alimentele potrivite in dieta ta. Alimentele bogate in grasimi nesaturate, fibre sau proteine stimuleaza cresterea parului, protejeaza suvitele si scalpul de daune externe si imbunatatesc circulatia sangelui in zona foliculului de par, intarindu-i si prevenind caderea parului.

Va vom spune ce alimentatie ar trebui sa ai  pentru a intari parul.

Ulei de masline si masline

Uleiul de masline pentru frumusetea parului ar trebui folosit nu numai in compozitia mastilor. Cel mai bine este sa-l adaugi in dieta ta. Maslinele  ajuta si la intarirea buclelor. Pulpa maslinelor contine o cantitate mare de vitamine A, E si C, care sunt antioxidanti naturali si neutralizeaza daunele aduse celulelor de radicalii liberi. In plus, maslinele contin zaharuri naturale, proteine, pectine si acizi grasi nesaturati (oleic, palmitic, arahidic, stearic si linoleic). Toate aceste componente se gasesc in uleiul de masline. Ele incetinesc procesul de imbatranire a scalpului si parului, intaresc foliculii de par, favorizand cresterea parului si prevenind caderea parului. Asa ca, daca iti doresti un par frumos, nu renunta la acest superaliment.

Citeste si articolul :   Fericirea este o alegere

Smochin

Cu caderea abundenta a parului, smochinele ar trebui adaugate in meniul tau. Mineralele din acest fruct exotic imbunatatesc circulatia sangelui, intaresc radacinile si hranesc parul din interior spre exterior. Iar mastile de par cu smochine in compozitie au factorul PH corect, care confera buclelor o stralucire frumoasa.

Publicitate

Publicitate

Somon

Produs ideal pentru sustinatorii alimentelor proteice . Acest tip de fructe de mare, ca si alte soiuri de peste rosu, este unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru hidratarea scalpului. Nu, este mai bine sa nu-l folosesti in compozitia mastilor, dar merita adaugat in dieta ta. Continutul ridicat de acizi grasi ajuta celulele scalpului sa retina umiditatea cat mai mult timp posibil, ajutand astfel la pastrarea scutului hidrolipidic natural. Scalpul ramane ferm , ceea ce intareste radacinile parului.

Chefir

Mastile de par cu kefir nu sunt doar unul dintre cele mai populare produse pentru cresterea parului de pe internet. Dar acest produs din lapte fermentat ar trebui adaugat si in meniul tau, astfel incat buclele sa fie sanatoase si frumoase. Kefirul este responsabil pentru o microflora sanatoasa in intestine, care afecteaza absorbtia tuturor alimentelor. Prin urmare, atunci cand folositi chefir, calciul, proteinele si vitaminele solubile in grasimi, care sunt atat de necesare pentru construirea parului, sunt atat de bine absorbite de corpul nostru.

Citeste si articolul :   Mihaela Bilic avertizeaza: "Ciresele sunt primele"

Grapefruit

Grapefruitul nu numai ca ajuta la accelerarea metabolismului, dar si intareste parul. Substantele benefice din grapefruit ajuta la eliminarea toxinelor din organism, curata vasele de sange, ceea ce ajuta la imbunatatirea starii scalpului si la intarirea parului. De asemenea, adauga cateva picaturi de ulei esential de grapefruit in samponul tau – astfel parul tau va deveni mai putin gras si nu va trebui sa-ti faci griji cu privire la matreata. In plus, uleiurile naturale din grapefruit ajuta  ca buclele sa fie mai elastice si mai ferme.

Publicitate

Autor