Cele mai daunatoare alimente pentru sanatatea ta

Mancarea joaca un rol important in sanatatea noastra. In timp ce unele alimente si produse au efecte pozitive asupra functionarii organismului nostru si asupra mentinerii sanatatii noastre, altele au efecte foarte nocive si ne pot provoca boli grave, precum cancerul, diabetul si obezitatea.

1 – Zaharuri rafinate si artificiale:

Este bine cunoscut faptul ca alimentele in exces care contin zahar rafinat si indulcitori artificiali, precum sucurile , siropul de porumb bogat in fructoza, pot provoca multe boli si probleme de sanatate. In general, zaharurile rafinate si artificiale pot creste rapid nivelul de insulina si pot stimula cresterea celulelor canceroase.

2- Carne rosie procesata:

Exista multi conservanti si substante chimice cancerigene gasite in carnea procesata, inclusiv slanina, carnati si sunca. In plus, acest tip de carne contine si o cantitate extrem de mare de nitrati care se transforma in nitriti si nitrozamine cancerigeni.

3 – Alimente marinate si afumate:

Consumul regulat al acestor alimente poate fi daunator sanatatii dumneavoastra. In procesul de afumare a carnii, in carne intra produse toxice precum gudronul, ceea ce poate contribui la diferite probleme de sanatate. In plus, alimentele murate contin nitrati care se transforma in N-nitrozo. Aceasta substanta poate creste foarte mult posibilitatea de a dezvolta cancer.

In plus, alimentele afumate si murate sunt incarcate cu conservanti care ajuta la prelungirea duratei lor de valabilitate. Consumul si absorbtia excesiva a acestor conservanti pot declansa deteriorarea celulelor, ceea ce duce la dezvoltarea cancerului.

Publicitate

4 – Faina alba rafinata:

Astazi folosim un numar mare de produse alimentare procesate care contin faina alba rafinata. Acest tip de faina contine cantitati mari de carbohidrati, care au un impact negativ asupra sanatatii noastre si cresc riscul de a dezvolta cancer. Potrivit studiilor, femeile care consuma prea multi carbohidrati au un risc mare de a dezvolta cancer de san. De asemenea, s-a constatat ca consumul de faina alba poate determina cresterea foarte rapida a nivelului de zahar din sange. In plus, procesul de coacere al fainurilor distruge toti nutrientii lor naturali.

5 – Uleiuri hidrogenate:

Aceste uleiuri sunt transformate in otravuri in timpul proceselor de prelucrare si fabricare. Sunt extrase chimic din sursa lor vegetala pentru a prelungi durata de valabilitate si pentru a conserva alimentele procesate. Contin o cantitate mare de acizi grasi omega-6. Prea multi dintre acesti acizi pot provoca mai multe boli, inclusiv cancer de piele si boli de inima. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca consumul de grasimi procesate creste riscul de a dezvolta cancer de colon, prostata si san.

Citeste si articolul :   10 tipuri de dulciuri care nu ingrasa

6 – Popcorn in cuptorul cu microunde:

Stiati ca exista o substanta chimica cunoscuta sub numele de acid perfluorooctanoic (PFOA) care se gaseste in pungi de floricele de porumb la microunde care este extrem de toxica? Studiile au descoperit ca persoanele expuse la PFOA au un risc mai mare de a dezvolta cancer de rinichi si vezica urinara si infertilitate la femei. Din pacate, floricelele cu microunde contine, de asemenea, multe produse si conservanti OMG, cum ar fi galatul de propil.

7 – Chipsuri de cartofi:

Chipsele sunt prajite la temperaturi ridicate pentru a le face crocante, ceea ce duce la crearea acrilamidei, un cunoscut cancerigen. Potrivit unui studiu publicat de International Journal of Cancer, acrilamida din chipsurile de cartofi creste riscul de a dezvolta cancer la san, prostata, ovare si tractul digestiv. Adaugati la asta continutul lor ridicat de grasimi si calorii, ceea ce va duce cu siguranta la obezitate si hipertensiune arteriala.

Autor