SURSE: Ciolacu, laudat de Olguta Vasilescu: „Bravo, Marcele! Ai luat si banii de pe pieptul mortului”

In sedinta in care a fost votata intrarea la guvernare, liderii PSD s-au felicitat intre ei pentru rezultatul negocierilor din ultimele zile.

Potrivit unor surse participante la sedinta PSD, inainte de votul dat in unanimitate pentru intrarea la guvernare, mai multi lideri ai partidului l-au felicitat pe Marcel Ciolacu pentru „succesul” obtinut la negocierile pentru formarea guvernului. Desi nu va avea premierul, PSD obtine noua ministere si secretarul general al guvernului. Printre ministerele de forta obtinute de PSD se numara Transporturi, Munca, Aparare, Sanatate sau Agricultura.

„Bravo, Marcele! Ai luat si banii de pe pieptul mortului”, i-ar fi transmis Olguta Vasilescu lui Marcel Ciolacu, spun surse participante la sedinta. Si secretarul general al partidului, Paul Stanescu, i-a spus presedintelui PSD ca este „un bun negociator, poate la fel de bun sau chiar mai bun ca Hrebenciuc”, spun surele citate.

In sedinta Consiliului Politic National, Marcel Ciolacu le-a prezentat liderilor si un sondaj de opinie recent, in care PSD are 38%, PNL – 18%, AUR – 14%, USR – 11% si UDMR – 5%.

Ce ministere va avea PSD in viitorul Guvern:

Ministerul Finantelor

Ministerul Apararii

Ministerul Transporturilor

Ministerul Muncii

Ministerul Familiei

Ministerul Culturii

Ministerul Economiei

Ministerul Sanatatii

Ministerul Agriculturii

Liderii celor doua partide, PNL si PSD, au stabilit ca la 1 iulie 2023 sa nu se schimbe doar premierul, ci sa se roteasca si ministerele avizatoare si cele „de forta”. Astfel, Justitia si Internele vor ajunge la PSD, iar Finantele, Apararea si Secretarul General al Guvernului vor fi ale liberalilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.