Nicolae Ciuca, prima declaratie dupa ce a fost desemnat premier: “Cetatenii romani asteapta de la noi stabilitate si solutii”

Nicolae Ciuca, premierul anuntat de presedintele Klaus Iohannis, a facut primele declaratii:

“In ultimele zile, am lucrat impreuna cu celelalte partide sa putem sa agregam un program de guvernare si sa se constituie o coalitie solida in Parlamentul Romaniei, astfel incat sa putem sa realizam un Guvern care sa asigure stabilitatea tarii. Practic, cetatenii romani asteapta de la noi stabilitate si solutii, pentru a fi in masura sa rezolvam efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetica si, de asemenea, sa avem un program guvernamental care sa fie in masura sa puna in aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cat se poate de evident ca este pentru prima data cand in programul de guvernare avem un procent substantial pentru tot ceea ce inseamna derularea unui proiect de investitii solide si foarte bine aplicate in Romania, precum si un program de masuri sociale, astfel incat sa poate sa fie acoperite toate problemele create de situatia de criza in care ne gasim.

Va multumesc foarte mult si speram ca, incepand de joi, sa putem sa ne apucam serios de treaba la nivelul echipei guvernamentale!”, a declarat premierul desemnat, Nicolae Ciuca.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, luni, o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni. Iesirea sefului statului vine la finalul consultarilor pentru desemnarea noului premier. PNL, PSD, UDMR si minoritatile nationale au propus, in unanimitate, ca generalul Nicolae Ciuca sa fie noul prim ministru al Romaniei.

Citeste si articolul :   Data clara la care se redeschid mall-urile. Anuntul Ministrului Economiei

“S-a incheiat sesiunea de consultari pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat ca in Parlamentul Romaniei s-a format o majoritate solida, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR si Grupul minoritatilor. Reprezentantii acestei majoritati au dorit sa vina impreuna la consultari, am acceptat acest lucru si, in acest format, am avut o discutie pe care o consider foarte buna. Aceasta majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. In consecinta, il desemnez pe domnul Nicolae Ciuca, aici de fata, pentru a forma o echipa guvernamentala si pentru a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei pentru votul de incredere. Domnule Prim-ministru desemnat, va doresc mult succes si va dau cuvantul!”, a declarat Klaus Iohannis.

Autor