Avea 44 de ani, doi copii si era sanatos tun. In cateva zile s-a stins: “A primit o punga de plasma de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea tarziu.”

Un slatinean, de 44 de ani a decedat la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea boli asociate iar timp de trei zile s-a incercat transferul. O apropiata a familiei decedatului a scris cateva cuvinte:

“Nu as fi vrut sa scriu niciodata aceasta stire. O scriu si plang…Am vrut sa nu scriu o stire seaca, ca el sa ramana un numar in statistici, ci sa expun aceasta drama. Virusul acesta nenorocit ia vieti, oameni tineri, oameni dragi…Povestea este despre boala, despre lupta pentru un loc la terapie intensiva, despre birocratie si hartii. Cam asa se pierde viata unui om in vremurile acestea.”

Nu avea boli asociate

“Am trait fiecare clipa a acestei povesti extrem de triste, de viata si de moarte. Nu o sa-i dau numele complet, nu am acordul familiei grav lovita de disparitia prematura.

Nicu, var primar cu sotul meu, a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea nicio boala asociata. Toata viata lui a muncit, a facut singur o casa, si a crescut doi copii.

Totul a inceput in urma cu trei saptamani. Ajuns la mare, Nicu a inceput sa faca febra si frison. S-a intors acasa si nu s-a simtit bine, dar a dus-o pe picioare. A venit rezultatul testului la virusul SARS-COV2 care a fost pozitiv. Medicul de familie i-a dat un tratament si a ramas acasa in izolare. La cateva zile, sotia a sesizat ca Nicu are probleme de respiratie si s-a prezentat la Spitalul Slatina. 11 zile a stat internat la unitatea medicala, jumatate dintre ele fiind la Terapie Intensiva, starea sa degradandu-se in fiecare zi. Avea plamanii grav afectati, iar numeroase cheaguri de sange i se formasera in cap.

Publicitate

S-a incercat transferul catre o alta unitate medicala

Incepand de marti, familia sa a solicitat insistent transferul sau catre o unitate medical de rang superior, insa de peste tot s-au primit doar raspunsuri negative. Nu sunt locuri, nu sunt locuri. Joi a primit o punga de plasma de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea tarziu. Punga de plasma a fost primita de la Arges, desi mai multi donatori s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Slatina ca sa doneze pentru el.

Citeste si articolul :   Masurile din Ordonanta militara au intrat in vigoare - ce reguli noi trebuie sa respectam incepand de azi

Nu sunt locuri la terapie intensiva nicaieri in tara sau cel putin asa i s-a spus familiei.

Pe scurt…o drama, nu vreau sa spun mai multe!

Te rog sa ma ierti ca nu am putut face mai mult pentru tine!

Virusul exista si ia vieti!”, a scris a scris Florentina Stefan-Ciobanu pe 10 News Media.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.