Doliu in muzica populara din Romania: “Va fi ascultata doar de ingeri, acolo in ceruri”

Doliu in lumea muzicii din Romania.  Aurel Butnaru, un mare artist al folclorului a decedat la varsta de 77 de ani. Anuntul a fost facut de catre primarul comunei, care a transmis un mesaj extrem de emotionant.

„Dar sunt impacat sufleteste, ca in semn de recunostinta pentru intreaga sa activitate, din postura functiei de primar al comunei Perieni in anul 2016, am initiat un proiect de hotarare prin care am propus Consiliului local Perieni, acordarea tutlului de ”CETATEAN DE ONOARE AL COMUNEI PERIENI”, domnului Aurelian Butnaru, titlu care a fost acordat intr-o sedinta solemna in baza Hotararii Consiliului local Perieni nr. 14/14.03.2016.

Articolul continuă după reclame

De maine, doina cantata cu maestrie la cimpoi de ”nenea Aurel” va fi ascultata doar de ingeri, acolo in ceruri el isi va lua locul in formatie si va canta alaturi de ceilalti cimpoieri dragi noua, care din pacate, astazi nu mai sunt printre noi.

Citeste si articolul :   Scriitorul Virgil Elisei despre Costin Marculescu: "Mi-a tot povestit despre Madalina Manole si i-am zis sa nu faca vreo prostie. Era..."

Sincere condoleante si intreaga noastra compasiune familiei indoliate! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!”, este mesajul postat de fostul primar din Perieni pe contul personal de Facebook.

Publicitate

Aurel Butnaru a fost unul dintre cei mai celebri cimpoieri din tara noastra si printre ultimii din acest domeniu.

Ani la rand, el a luptat cu o boala grea, insa organismul lui a cedat acum. Mai mult, din 2014 s-a luptat cu o suferinta grea, respectiv pierderea fiului sau. Acesta a fost impuscat mortal la vanatoare de mistreti, unde era gonas.

Fostul primar i-a oferit in urma cu cinci ani, in anul 2016, titlul de Cetaten de onoare al Comunei Poieni.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.