Doliu in Romania! Inca o mare actrita s-a stins din viata!

Doliu in teatrul romanesc. Actrita Oana Stefanescu a murit, sambata seara. Aceasta a jucat pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti peste 30 de ani. Anuntul decesului a fost facut chiar de  reprezentantii institutiei.

Teatrul Odeon a anuntat, duminica, printr-un comunicat de presa ca actrita Oana Stefanescu a murit sambata seara.

Nascuta pe 19 noiembrie 1960, Oana Stefanescu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu si a debutat pe scena Odeonului in spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragos Galgotiu, Mihai Maniutiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Razvan Mazilu, iar cea mai recenta premiera a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.

Publicitate

Actrita Oana Stefanescu avea in pregatire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia si costumele, Razvan Mazilu, in care juca alaturi de sotul ei, actorul Ionel Mihailescu.

De-a lungul anilor, actrita Oana Stefanescu a obtinut mai multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica in spectacolul „Este ciudat” (1987), Premiul Cea mai buna actrita pentru rolul Anne in filmul „Catararea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucuresti (1987), premiul Cea mai buna actrita pentru rolul Irina din spectacolul „Matca” (1988), premiul Cea mai buna actrita pentru rolul Mariana in filmul „Innebunesc si-mi pare rau” – Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai buna actrita pentru rolul Antigona, in piesa cu acelasi nume (1996), premiul Cea mai buna actrita pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile calugaritei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, premiul pentru Cea mai buna actrita la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adauga Premiul de excelenta pentru intreaga echipa de actori pentru spectacolul „…au pus catuse florilor” (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.