O ecologista din Londra nu vrea sa faca copii pentru a ajuta planeta

O ecologista de 37 de ani din Londra a decis, cand avea 20 de ani, ca nu va face niciodata copii pentru a da o mana de ajutor planetei, relateaza Daily Mail.

Femeia spune ca cei care au o familie mare nu s-au gandit niciodata ce impact ar avea acest lucru asupra mediului inconjurator.

Anna Hughes are 37 de ani, insa a luat o decizie ferma in urma cu peste 10 ani: nu va face niciodata copii pentru a-si reduce amprenta de carbon – adica emisiile totale de gaze cu efect de sera pe care o persoana le produce intr-un anumit interval de timp.

„Nu este vorba doar despre emisiile noastre de CO2, este vorba despre consumerism, despre scoli si despre spitale. Lucrurile acestea vor fi din ce in ce mai multe pe masura ce numarul nostru creste. Si sunt niste lucruri pe care le putem avea in vedere atunci cand ne gandim ce dimensiune sa aiba familia noastra”, spune ecologista.

Activista afirma ca oamenii ar trebui sa se informeze inainte sa aduca pe lume un copil sau mai multi.

Totusi, femeia mentioneaza ca nu este vorba despre „interzicere sau limitare”, ci despre asumare. Si-ar dori ca cei care au deja o familie numeroasa sa ia in calcul ce impact ar avea inca un copil. Din punctul ei de vedere, asta ar insemna cresterea consumului si aglomerarea scolilor si spitalelor.

„Este dificil atunci cand aduci in discutie interzicerea sau limitarea pentru ca este vorba, de fapt, despre alegerea ta si ar trebui sa ramana in acest fel. Insa, ar trebui sa alegi informat. Trebuie sa educam si sa informam oamenii despre impactul unui numar mare de copii. Decizia mea a fost sa nu am o familie. As incuraja, totusi, o familie mica”, spune Anna Hughes.

„Sustin ca cei care au ales sa aiba o familie numeroasa nu s-au gandit la ce impact ar avea asta asupra planetei sau asupra viitorului nostru”, adauga ecologista.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.