Statie de monitorizare centralizata la Terapia Intensiva a Spitalului Judetean din Galati

Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Galati are statie de monitorizare centralizata. Noua statie dubleaza capacitatea de monitorizare a pacientilor in stare grava, internati pe sectia COVID-19.

Statia de monitorizare centralizata a fost montata la sectia ATI dedicata bolnavilor Covid 19.

Reprezentantii spitalului galatean spun ca aparatul va usura munca asistentelor si a medicilor si va imbunatati supravegherea pacientilor in stare grava.

Statia cumparata de Banca Mondiala nu inlocuieste sistemul folosit pana in prezent si fiecare pacient este in continuare urmarit de asistente cu ajutorul monitorului de langa pat.

Publicitate

„Este o statie de monitorizare centralizata. Caracteristica acestei statii este ca dubleaza practic activitatea de monitorizare a pacientilor internati pe sectia COVID-19. Nu inlocuieste monitorizarea pacientilor, fiecare pacient care este internat la ATI, Sectia Covid, are propria monitorizare. Adica are monitor care este supravegheat de asistenta dinauntru. O dublarea acestei monitorizari are loc prin aceasta statie centralizata”, a declarat presei Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Statia de monitorizare centralizata are sase monitoare care ofera informatii in timp real despre situatia pacientilor. Astfel, arata orice tulburare de ritm, masoara tensiunea arteriala, temperatura si saturatia periferica a oxigenului, acesta din urma fiind un indicator foarte important in cazul pacientilor cu insuficienta respiratorie.

„Particularitatea este ca inglobeaza sase monitoare. Fiecare monitor ne ajuta sa putem supraveghea in timp real un traseu EKG, acest traseu poate arata orice tulburarea de ritm care poate aparea, iar noi, din exterior, putem anunta, interveni si lua decizii de a stopa acea tulburare de ritm. Ce este particular este ca noi, din exterior, avem posibilitatea de a porni si a masura tensiunea arteriala in timp real. Cel mai important parametru pe care noi il monitorizam la pacientul cu insuficienta respiratorie in cadrul bolii COVID este saturatia periferica a oxigenului. De asemenea, doi senzori de temperatura, care ne ajuta sa monitorizam in timp real temperatura pacientului. Este un instrument extrem de util care are multe beneficii”, a precizat dr. Mihaela Anghel.

Citeste si articolul :   Anuntul asteptat de romani. Cand se vor face din nou nunti

In prezent, Sectia de Terapie Intensiva dedicata bolnavilor de Covid 19 are sapte paturi. Numarul locurilor se va dubla luna viitoare. In luna august, la Spitalul Judetean vor ajunge noua ventilatoare mecanice portabile comandate de Consiliul Judetean Galati, cele mai multe urmand sa fie folosite pentru bolnavii de Covid 19.

 

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.