Romania va intra in valul 4 al pandemiei de COVID-19 si sunt asteptate restrictii. Anuntul ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii a vorbit despre restrictiile care ar putea fi impuse in urmatoarea perioada in tara noastra. Potrivit Antena 3, ministrul Sanatatii ne asigura ca noile masuri care se vor impune, nu ii vor afecta si pe cei care sunt deja vaccinati cu ambele doze.

Potrivit expertilor, Romania va intra in valul 4 al pandemiei cu COVID-19 si sunt asteptate restrictii pentru cei nevaccinati.

“Restrictiile se vor referi strict la persoanele nevaccinate. In rest, atata vreme cat cifrele de incidenta sunt optimiste si arata ca inca ne mentinem la numere reduse, masurile de relaxare pentru persoanele vaccinate pot sa continue, dar daca se impun restrictii, vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Ioana Mihaila pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Ce restrictii ii asteapta pe cei nevaccinati?

“In accest moment este un lucru in noua hotarare CNSU si veti vedea atunci cand ea va fi publicata, cum vom merge mai departe incepand cu luna august, dar in principiu masurile, fie ca sunt de restrictie, fie ca sunt de relaxare, vor fi luate in functie de incindenta, in functie de cifre, urmand ulterior sa reglementam masuri specifice legate de existenta sau nu a vaccinului pentru persoanele care vor fi obiectul reglementarii” A mai spus ministrul Sanatatii.

Cristina Stefan: Asta inseamna ca vom vedea mai multe restrictii in acele zone, in acele localitati unde rata de vaccinare este mai mica?

Ioana Mihaila: Daca suntem vaccinati putem face doua lucruri.

“Haideti sa asteptam hotararea CNSU, pentru ca este inca o varianta de lucru si dupa aceea vom sti exact la ce sa ne asteptam. In momentul acesta daca suntem vaccinati putem face doua lucruri. Unul este sa ne vedem mai departe de concediu si de viata personala si sa ne relaxam de-a binelea, pentru ca suntem obositi dupa un an si jumatate de pandemie. Si al doilea este sa vorbim de un prieten care este nevaccinat, sau cu un parinte si sa il indemnam sa se vaccineze aratandu-i exemplul personal, a mentionat Ioana Mihaila.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.