8 motive pentru care ar trebui sa consumi Pomelo.

Pomelo este un membru neobisnuit al citricelor, care are un numar surprinzator de beneficii pentru sanatatea oamenilor care sunt dispusi sa faca un pic de cautare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sanatate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, imbunatatirea digestiei , scaderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , cresterea rezistentei oaselor, reducerea semnelor de imbatranire prematura, prevenirea cancerului , protejeaza inima , este de ajutor in pierderea in greutate , si stimularea sanatatii orale si dentare.

Istoria utilizarii sale dateaza de cel putin cateva sute de ani, desi probabil a fost cultivata mult mai mult decat in anumite tari din Asia de Sud-Est.

Valoarea nutritiva a fructului pomelo

Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datoreaza valorii lor nutritionale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele si continutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , vitamina B6 si magneziu .

Nu are o varietate puternica de substante nutritive, dar acelea pe care le are sunt in proportii impresionante, in special vitamina C.

Beneficiile De Sanatate ale acestui fruct

1. Imbunatateste imunitatea

Desi o singura portie este mai mica decat un intreg de fructe, avand in vedere cat de mare este, nu este o idee teribila sa manancati intregul fruct, avand in vedere ca fiecare felie contine aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnica necesara.

Citeste si articolul :   Ce produs contine mult mai multa vitamina C decat lamaile

Aceasta sursa majora de acid ascorbic a fost utilizata de generatii in Asia de Sud-Est pentru un sistem imunitar rapid.

Vitamina C actioneaza ca o substanta antioxidanta pentru a creste activitatea celulelor albe din sange si a ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism.

Ajuta la combaterea infectiilor care duc la raceli, tuse, febra si simptome mai grave sau infectii microbiene, virale si bacteriene.

2. Ajuta digestia

Majoritatea fructelor contin cantitati mari de fibre, iar pomelo nu fac exceptie. Un fruct (numai carnea comestibila) contine aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

Aceasta promoveaza digestia sanatoasa si elimina probleme cum ar fi constipatia si diareea .

Continutul ridicat de fibre ingroasa scaunul, promoveaza miscarea neteda a tractului digestiv si stimuleaza secretia sucurilor digestive si gastrice pentru a descompune proteinele complexe si pentru a digera mai usor alimentele .

Aceasta mentine functionarea sistemului digestiv la un nivel ridicat.

3. Regleaza tensiunea arteriala

Pomelosul este o sursa foarte buna de potasiu, iar fiecare fruct contine aproximativ 37% din necesarul zilnic.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu trebuie consumate cand ai raceala sau gripa

Potasiul este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca elibereaza tensiunea vaselor de sange si promoveaza cresterea circulatiei sangelui si oxigenarea organelor interne.

De asemenea, reduce presiunea asupra inimii si scade sansele de arteroscleroza , infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale (AVC).

4. Previne crampele corpului

Potasiul este, de asemenea, important pentru echilibrul fluidelor din organism, care este un aspect cheie al crampelor musculare si al rigiditatii.

Fara niveluri adecvate de potasiu, pe care pomelo le poate furniza, este posibil sa aveti des crampe si carcei si sa deveniti sensibili la intinderi musculare si ligamentele sfasiate.

5. Imbunatateste sanatatea osoasa

Aportul de potasiu a fost legat de densitatea minerala osoasa, deoarece ajuta la facilitarea absorbtiei altor minerale esentiale pentru mentinerea puternica a oaselor.

Prin urmare, pomelo pot ajuta la prevenirea osteoporozei si slabiciunea generala a oaselor in organism.

6. Anti imbatranire

Nivelurile uriase ale vitaminei C in pomelo actioneaza ca si antioxidanti, care cauta radicali liberi periculosi.

Un efect advers pe care radicalii liberi il provoaca este degradarea pielii, care are ca rezultat aparitia imbatranirii premature , lucruri cum ar fi ridurile, pielea lasata si pete de varsta .

Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, asa ca mancati mai multi pomelo! Acesta contine, de asemenea, spermadina, o substanta chimica rara care se gaseste de fapt in sperma umana, de unde si numele. Acest lucru a fost strans legat de proprietatile anti-imbatranire !

Citeste si articolul :   5 beneficii nestiute ale pepenelui galben. Fructul-minune pe care trebuie sa il consumi toata vara!

7. Slabire

Ambele grapefruit si pomelo contin o „enzime de ardere a grasimilor”, care va poate ajuta sa va reduceti greutatea.

Se numeste carnitin pamitoil-transferaza si nu se gaseste in multe alimente . Cu toate acestea, fructul poate spori serios lupta impotriva balonarii.

8 Sanatate orala si dentara

Vitamina C este esentiala pentru producerea colagenului, care intareste tesuturile, organele si celulele.

Acest lucru poate stimula rezistenta gingiilor si a suprafetelor orale pentru a preveni infectarea sau slabirea acestora, ceea ce poate duce la pierderea dintilor si la afectiunile orale periculoase.

Autor