Medicul Adrian Marinescu, anunt despre testele negative

Medicul Adrian Marinescu a spus la Digi 24 ca aceste teste sunt orientative. Potrivit medicului, chiar daca un test COVID are rezultat negativ, nu inseamna ca persoana care l-a facut nu este infectata.

Indicat este ca persoana care are simptome sa stea in izolare, a spus medicul Marinescu.

“Testul, daca e negativ, si am totusi simptomatologie, nu inseamna ca nu am Covid. Daca am simptome, ma izolez, caci e posibil sa am infectia. Chiar daca acest test e negativ, incerc sa ma izolez si, eventual peste o zi sau doua sa repet testul.

Testul care se face intranazal este mai complicat. Pentru a-l face corect, betisorul trebuie sa intre mult. Nu putem sa cerem tuturor sa stie asta”, a mentionat Adrian Marinescu, director medical la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti.

De asemenea, acesta a explicat ca testul de saliva este mai usor de facut, dar rezultatul lui este doar orientativ.

“Este mai usor de facut, toata lumea poate sa-l faca. Chiar daca testul de saliva este negativ nu inseamna ca exclude (infectarea – n.r.), este strict pentru partea de orientare”, a spus Adrian Marinescu.

Citeste si articolul :   Violeta Alexandru, anunt de ultim moment despre pensii. Ce se intampla in luna iulie

Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doza.

“Peste tot in lume s-a plecat de la doua categorii: personalul medical, pentru ca are risc sa se infecteze si personalul medical trebuie sa ramana sanatos si cei care sunt vulnerabili – varstnici si cei cu afectiuni cronice, pentru ca daca imunitatea este deficitara inseamna ca raspund mai putin la vaccin si cele doua doze nu aduc chiar ce voiai ca efect. Atunci vii cu doza a treia care e un booster si ai un raspuns imun care sa fie net superior”, a mai spus medicul.

Autor