ULTIMA ORA: Uniunea Europeana isi inchide granitele pentru cetatenii din afara spatiului european

Comisia Europeana va introduce restrictii temporare asupra calatoriilor neesentiale in UE, ca parte a eforturilor sale de a combate si a impiedica raspandirea continua a coronavirusului in Europa, a anuntat presedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

„Cu cat calatorii sunt mai putini, cu atat mai mult putem controla raspandirea virusului, prin urmare, dupa cum tocmai am informat partenerii nostri din G7, propun sefilor de stat si de guvern, o restrictie asupra calatoriilor neesentiale catre Uniunea Europeana”, a spus von der Leyen intr-o declaratie video, pe contul ei de Twitter.

„Aceste restrictii ar trebui sa fie aplicate pentru o perioada initiala de 30 de zile, care poate fi prelungita dupa cum este necesar”, a adaugat ea.

Cu toate acestea, ea a precizat ca vor exista unele exceptii de la restrictii, inclusiv membrii de familie ai resortisantilor europeni, personalul esential, cum ar fi medicii si asistentele medicale, precum si persoanele care transporta marfuri catre Uniunea Europeana.

Publicitate

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea marti o discutie prin videoconferinta, scrie digi24.ro.

Citeste si articolul :   Stare de alerta a fost prelungita. Lista masurilor care vor fi aplicate.

Foto: Guliver/Gettyimages

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.