Noua metoda de delapidare, la Sibiu: Articole sportive de firma „vandute” la pret de ciorapi

Opt persoane care gestionau sau administrau magazine ce comercializau articole sportive in cele doua mall-uri din Sibiu au creat o retea prin care isi insuseau, furau si apoi traficau produsele, prin intermediul unor prieteni sau rude, „vanzandu-le” la pretul unei perechi de ciorapi.

Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, au facut sapte perchezitii in orasul Sibiu pentru destructurarea unui grup infractional organizat si delapidare, in care sunt cercetati in acest moment 8 suspecti.

In perioada iunie 2019 – iulie 2020, cei opt suspecti ar fi constituit un grup infractional organizat ce actiona in mod coordonat pentru a-si insusi, sustrage si trafica mai multe articole de imbracaminte, incaltaminte si alte articole sportive, pe care le gestionau sau administrau in calitate de lucratori comerciali in cadrul unei societati comerciale care avea puncte de lucru in cele doua mall-uri din Sibiu.

„Din cercetarile efectuate pana in acest moment, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au stabilit faptul ca, prin intermediul angajatilor, ar fi oferit mai multor persoane, cu privire la care exista suspiciuni ca ar fi cunoscuti, rude sau prieteni, diverse articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii din magazin, pe care fie le duceau la casa de marcat, fie le aveau deja pregatite, scandand doar produsul cu valoarea ce mai mica, (in general, o pereche de sosete) si doar simuland scanarea celorlalte produse, apoi indepartau sistemele anti-furt si le ambalau in cutii/pungi si le predau <clientilor> care plecau cu ele din magazin”, spun reprezentantii Politiei Sibiu.

In alte situatii, spun oamenii legii, angajatii nu ar mai fi scanat deloc produsul, nu era emis niciun bon fiscal si nu se facea nicio plata, „clientii” plecand pur si simplu cu aceste produse de la casa de marcat, cu acordul si stiinta vanzatorilor.

„Prejudiciul cert stabilit pana in prezent in urma activitatii infractionale desfasurate de catre membrii gruparii este in valoare de 473.980 lei, fiind probate pana in prezent un numar de 49 acte materiale”, mai spun politistii.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate 1.186 articole sportive si accesorii in valoare de aproximativ 30.000 euro, precum si suma de 16.220 euro si 11.650 lei.

Cei opt suspecti si un martor au fost dusi la Politia Sibiu, pentru audieri, iar ulterior, fata de sase dintre suspecti s-a dispus retinerea pentru 24 de ore, urmand ca vineri sa fie prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unei masuri legale.

Citeste si articolul :   DIICOT a confiscat droguri in valoare de 1,7 milioane de euro, in primele sase luni ale anului

Suspectii au varsta cuprinsa intre 18 si 42 de ani si sunt din Sibiu si Valcea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.