Ultima ora: Inca 10 cazuri confirmate de coronavirus. Bilantul a ajuns la 168

Inca 10 cazuri de Covid-19 au fost confirmate pe teritoriul Romaniei, ceea ce ridica la 168 totalul romanilor depistati pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anuntat, luni dupa-amiaza, Grupul pentru Comunicare Strategica.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, dupa cum urmeaza:

4 in Bucuresti
2 in Ilfov
cate unul in Constanta, Teleorman, Neamt si Mures.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina.

Publicitate

Cele 10 persoane au varsta cuprinsa intre 21 de ani si 63 de ani.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.078 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), scrie digi24.ro.

Alte 14.845 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate in 7 unitati sanitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

„Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20” – spune Grupul pentru Comunicare Strategica.

Romania a intrat de luni in stare de urgenta, din cauza pandemiei de Covid-19. Grupul de Comunicare Strategica anunta acum de doua ori pe zi situatia cazurilor confirmate din Romania. Luni, la ora 10:00, anuntase ca 158 de romani au fost diagnosticati in total cu noul coronavirus, dintre care noua sunt deja vindecati, un bilant care arata ca inca 19 romani au fost confirmati cu noul coronavirus fata de situatia precedenta, comunicata duminica seara.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.