Extractul din frunze de maslin – beneficiile acestuia asupra sanatatii

Maslinul are mai multe de oferit decat fructele (maslinele) si uleiul. Uleiul de masline este cunoscut pentru ingredientele sale valoroase si efectele sanatoase. Frunzele de maslin, pe de alta parte, au primit putina atentie pana acum. Acestea sunt apreciate in tarile din sud pentru proprietatile lor curative. intre timp, studiile au indicat, de asemenea, numeroase efecte pozitive ale extractului de frunze de maslin, inclusiv pentru diabet, obezitate ai hipertensiune arteriala.

Extract din frunze de maslin: un sfat privilegiat pentru sanatatea ta?

Maslinul este una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omului. Uleiul si fructele sale sunt foarte populare. Cu toate acestea, foarte putini oameni stiu ca frunzele de maslin contin si ingrediente valoroase. Printre altele, se spune ca are efecte antioxidante, antivirale, antimicrobiene si antiinflamatorii. Se spune, de asemenea, ca extractul de frunze de maslin are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol si zaharului din sange.

Citeste si articolul :   Cele mai mortale plante din lume

Studiile subliniaza efectele pozitive ale extractului de frunze de maslin

Publicitate

Diferitele proprietati ale frunzelor de maslin sunt acum, de asemenea, cercetate stiintific. Studiile indica faptul ca extractul de frunze de maslin are un efect pozitiv asupra pierderii in greutate, diabetului, hipertensiunii arteriale, problemelor cardiovasculare, bolilor inflamatorii si diabetului, printre altele.

Extractul de frunze de maslin este disponibil atat sub forma lichida, cst si sub forma de capsule. In unele cazuri, sunt oferite produse care contin doar ingredientul oleuropeina. Pudra de frunze de maslin, care poate fi utilizata pentru prepararea ceaiului, este, de asemenea, disponibila comercial.

In plus, extractul de frunze de maslin este utilizat in produse cosmetice precum uleiurile de corp si cremele de fata.

Ceaiul de frunze de masline se poate prepara in urmatorul mod:

opareste 3 lingurite de frunze de masline proaspete sau uscate (disponibile online, de exemplu) cu apa clocotita si lasa-l sa se absoarbă timp de cel putin 10 minute. Apoi scurgeti-l printr-o strecuratoare de ceai.

Citeste si articolul :   Anul 2022 va fi special pentru aceste 3 zodii: le asteapta schimbari mari

Frunzele de maslin contin substante valoroase din plante, in special oleuropeina, care sunt responsabile pentru efectele lor antioxidante, antivirale si antiinflamatoare, printre altele. De aceea, ele au fost folosite mult timp in diverse scopuri in tarile din sud.

Studiile indica, de asemenea, efectele pozitive ale extractului de frunze de maslin, inclusiv reglarea greutatii. Trebuie remarcat faptul ca majoritatea studiilor asupra extractului de frunze de maslin au fost efectuate pana acum cu animale. Studiile initiale cu privire la efectele asupra oamenilor au aratat, de asemenea, efecte pozitive, dar sunt necesare studii suplimentare aici pentru a putea face afirmatii precise.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.