Doliu in lumea artistica din Romania. A decedat Doru Stanculescu.

Doliu in lumea artistica din Romania. Doru Stanculescu, un nume mare al muzicii folk din Romania, a decedat la varsta de 71 de ani. El a fost unul dintre fondatorii Cenaclului Flacara.

„Mi-e foarte greu sa va dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineata sa se intalneasca cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian si altii. Primeste-l Doamne si vegheaza-i vesnica odihna. O pierdere uriasa!”, a scris folkistul Eugen Avram, pe Facebook.

Doru Stanculescu avea 71 de ani. A fost un cantaret si instrumentist de muzica folk. A debutat in anul 1968 cu melodia „Ion Crasmaru”, pe versuri de Octavian Goga.

Publicitate

A realizat muzica pentru filmul Portile albastre ale orasului (1974, regia Mircea Muresan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat in anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A aparut la Televiziunea Romana cu melodii ca „Sambala”, „Ion Voda Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanta”, „Fara petale”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.