Muncitori pakistanezi, infectati cu COVID-19, au creat probleme in Spitalul Judetean Braila

41 de cetateni din Pakistan, angajati ai unei companii de constructii din Galati, s-au infectat cu noul virus si au fost internati la Spitalul Judetean brailean. In timpul spitalizarii, pacientii au creat probleme distrugand geamuri, fumand in saloane si certandu-se cu personalul unitatii.

Cladirea in care sunt cazati pakistanezii este noua si a fost inaugurata special pentru bolnavii de COVID-19.

„Sunt 41 de pakistanezi internati intr-un corp de cladire nou. L-am inaugurat recent, in timpul epidemiei de Covid-19. Mi s-a spus ca au facut distrugeri, au scos plasele de tantari de la geamuri, le-au smuls ca sa poata fuma. Noroc ca cei din spital si-au dat seama de intentia lor si au oprit sistemul antiincendiu, umpleam cladirea cu apa. Probabil, sunt multe pagube, asa mi s-a spus. In plus, s-au purtat urat cu personalul spitalului, au aruncat cu mancare dupa asistente”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac.

Autoritatile locale vor scrie mai multe scrisori catre ambasada din Pakistan si catre angajatorul pakistanezilor, o firma de constructii din Galati, prin care vor solicita acoperirea pagubelor facute. Pacientii vor fi externati pe parcursul acestei saptamani daca testele pentru depistarea COVID-19 vor fi negative.

„Probabil, vor fi externati zilele urmatoare, trebuie sa aiba fiecare cate doua teste negative. Speram sa fie asa. Eu am solicitat un raport privind pagubele, apoi vom scrie scrisori catre ambasada din Pakistan si catre angajatorul lor. Vom solicita sa acopere pagubele facute, nu-i normal ce s-a intamplat. Cand ajungi intr-un loc modern, civilizat, precum unitatea medicala in care i-am cazat, nu te comporti asa”, a precizat Iulian Chiriac.

Firma de constructii galateana a cazat peste o suta de muncitori din Pakistan intr-un campus situat intre orasele Galati si Braila. Asiaticii ramasi in spatiile de cazare sunt in izolare, iar zona este supravegheata de mai multe echipaje de Politie si Jandarmerie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.