Doliu in Romania. Adi Barar, fondatorul trupei Cargo, a murit. Virusul nu l-a iertat nici pe el

Doliu in lumea artistica din Romania! Fondatorul trupei Cargo a decedat chiar pe 8 martie, la varsta de 61 de ani. Acesta fusese internat la Terapie Intensiva in Timisoara in urma cu aproape doua saptamani, din cauza infectarii cu SARS-CoV-2.

Fanii trupei Cargo sunt inlacrimi!

Adrian “Adi” Barar, fondator al aceste trupe rock, a incetat astazi din viata la varsta de 61 de ani.

Anuntul trist a fost facut pe pagina de Facebook a grupului timisorean.

“Asa intens cum a trait toata viata pe scena, alaturi de public, inconjurat de gandurile voastre bune, asa a luptat pana azi!

Dumnezeu sa te odihneasca, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021.

Ultimele cuvinte ale lui Adi Barar inainte sa moara in urma infectiei cu COVID-19.

” Si de-o fi si eu sa mor/ Nu vreau sa va intristati!/ Sa cantati si sa jucati, pana in zori… / Si daca din cand in cand/ O sa ma primiti in gand/ VOI FI APROAPE DE VOI!”, este mesajul postat luni dimineata pe pagina oficiala de Facebook a trupei Cargo.

Citeste si articolul :   Se anunta noi scumpiri. Presedintele APIA: Pretul creste cu cel putin 20% si se va vedea la raft din octombrie

Cine a fost Adi Barar

Adrian Armand Barar s-a nascut pe 15 ianuarie 1960, in Timisoara,a fost chitarist, compozitor textier si producator muzical, fiind totodata fondatorul formatiei Cargo.

De la varsta de 9 ani incepe sa cante la chitara. Timp de 4 ani urmeaza un curs de chitara clasica unde primeste primele notiuni aprofundate despre muzica. Desi se afirma si dobandeste notorietate ca si chitarist, prima experienta muzicala o are cu o trupa de cartier unde activeaza ca tobosar. Influentele muzicii blues si rock il determina ca la varsta de 14 sa infiinteze prima formatie, de data asta cantand la chitara.

In incercarea de a se face inteles si de a fi cat mai aproape de public, a abordat un stil propriu si astfel in anul 1985 pune bazele fomatiei Cargo, care ulterior va face istorie in rock-ul romanesc. In viziunea sa numele trupei trebuia sa exprime greutate, incarcatura, sa fie format din putine litere si sa aiba sens si in alte limbi de circulatie internationala. Pe langa creatiile Cargo, Adi Barar a avut o activitate vasta compozitionala compunand atat pentru diferiti artisti, cat si muzica de film, generice si scurt metraje.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Angela Merkel intra in izolare la domiciliu

„Niciodata nu mi-am dorit sa fiu instrumentist virtuos, in schimb imi doream sa pot fi recunoscut ca avand un stil si o amprenta muzicala proprie, lucru ce mai tarziu a fost benefic si in compozitiile mele.”—Adi Barar

Autor