Ministrul Sanatatii a facut anuntul: “Carantina nu poate fi exclusa.”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a vorbit despre carantinarea Capitalei. Reprezentantul Guvernului a mentionat ca ”nicio masura nu poate fi exclusa nicodata, atata timp cat vorbim despre sanatatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea in zilele imediat urmatoare”.

Vor fi anutate noi restrictii.

”Nicio masura nu poate fi exclusa nicodata, atata timp cat vorbim despre sanatatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea in zilele imediat urmatoare”, a declarat ministrul Sanatatii.

Voiculescu a afirmat ca va exista un set de masuri, care “ar putea sa insemne inclusiv restrictii suplimentare”, ce vor fi anuntate, cel mai probabil, in cursul zilei de marti.

“Vor exista cateva masuri pe care le discutam acum la ora 13,00, la Ministerul Sanatatii, impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, cu Institutul National de Sanatate Publica. Este un set de masuri care vor fi anuntate cel mai probabil in cursul zilei de astazi. Masuri ar putea sa insemne inclusiv restrictii suplimentare. (…) Carantina nu poate fi exclusa. Este cu siguranta in discutie, odata ce s-a depasit pragul de 6 la mie, dar asta este o discutie pe care o avem alaturi de specialisti in fiecare zi”, a mai spus ministrul.

Publicitate

“Metodologia care duce catre stabilirea masurii de carantina intr-o localitate sau alta a dat gres in cazul Timisoarei, in cazul judetului Timis. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea acea marja de manevra prea mare la nivel local si pentru a ne asigura ca, daca de exemplu intr-o localitate nu mai sunt paturi de terapie intensiva, atunci se iau masuri cat mai repede”, a explicat Vlad Voiculescu.

Ministrul sanatatii a afirmat ca este deficit de medici in toata tara.

“Aproape peste tot este deficit de personal, aproape peste tot aceasta este starea sistemului de sanatate in acest moment si vorbim despre cresterea numarului de paturi de terapie intensiva, dar trebuie sa stim ca exista o limitare, nu vorbim despre mobila, vorbim despre oameni. Oamenii nu pot fi cumparati de la magazin sau de la un distribuitor sau altul. Sunt foarte multi medici, asistente, care ar fi putut sa ne ajute in aceasta perioada si care din pacate lucreaza in afara tarii”, a mai spus Voiculescu.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, anunt important pentru pensionari. Ce se intampla de la 1 Ianuarie

Ministrul Sanatatii despre Sarbatorile Pascale.

“Dorinta acestui guvern, impartasita de fiecare membru al Guvernului, este ca de Paste oamenii sa aiba sarbatori asa cum se cuvine. Cum se cuvine inseamna sa fie pe cat se poate in afara pericolului sau sa fie un pericol cat mai gestionabil, pe de o parte. Pe de alta parte, este important pentru fiecare dintre noi sa ne intalnim cu cei dragi, sa ciocnim un ou de Paste si asa mai departe. Speram sa putem face lucrul acesta. Asta inseamna ca, in cele cateva saptamani pe care le mai avem pana de Pastele Ortodox, mai sunt aproape doua saptamani pana de Pastele Catolic, trebuie sa luam masuri tocmai pentru a fi in siguranta noi si ai nostri”, a declarat ministrul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.