Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, anunt de ultima ora: ”Tinerii sa nu-si mai viziteze bunicii 2-3 luni”

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, a dat sfaturi in ceea ce priveste pandemia cu noul coronavirus. Mediculanunta ca 10 milioane de masti ajung in farmacii in zilele urmatoare.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Streiunu Cercel i-a sfatuit pe tineri sa nu isi mai viziteze bunicii timp de doua luni. Declaratia a fost facuta in contextul in care multi tineri pot fi purtatori de COVID-19, dar sa fie asimptomatici.

„In special tinerii sa renunte pentru urmatoarele 2-3 luni sa se duca la bunici sau la persoanele in varsta”, a precizat Adrian Streinu Cercel, explicand ca cele mai expuse persoane la COVID-19 sunt persoanele varstnice.

Amintim ca pana in momentul publicarii acestei stiri, Romania a inregistrat 123 de cazuri de COVID-19. In acest context, pentru a combate pandemia de noul coronavirus, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va decreta incepand din 16 martie 2020 starea de urgenta in Romania.

Directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, prof. Adrian Streinu-Cercel, sustine ca medicii de familie sunt placa turnant a pandemiei de coronavirus.

Citeste si articolul :   Donald Trump condamna responsabilitatea Chinei in aparitia pandemiei

“Problema consta in modul in care ne raportam la mediul inconjurator. Daca vom fi atenti unde punem mainile si apoi ne spalam cu apa si sapun, multe din aceste cazuri nu or sa apara. Daca vom fi neglijenti cu propriile maini o sa avem o serie de probleme.

Contactul cu suprafetele a stat de multe ori la transmiterea virusului. Medicii de familie sunt placa turnanta a acestei pandemii. Ei vor fi primii solicitati telefonic pentru a solutiona problemele”, a spus Streinu Cercel, potrivit romaniatv.net.

Autor