Un val de aer polar ajunge in Romania.Vremea se schimba radical

Meteorologii ANM au anuntat ca in cursul noptii de joi spre vineri se va inregistra o schimbare brusca a valorilor de temperatura. In decurs de doar cateva ore, vremea se va schimba radical, temperaturile vor scadea brusc, chiar si cu 10-15 grade.

Un val de aer polar va ajunge in Romania

Potrivit informatiilor transmise de ANM, incepand de joi noapte, vremea va fi mai mult inchisa, cu precipitatii care se vor transforma chiar si in lapovita si ninsoare.

COD PORTOCALIU de inundatii

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), a emis cod portocaliu de inundatii pentru urmatoarele zile.

Publicitate

Codul portocaliu a fost emis pana vineri ora 12:00 pe raul Tur – sector aval Ac. Calinesti (sector indiguit – judetul Satu Mare) si pe raul Crasna – sector aval S.H. Craidorolt (sector indiguit – judetul Satu Mare).

Un alt Cod portocaliu este valabil pana joi ora 18:00, raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur – bazin amonte Ac. Calinesti si afluentii aferenti sectorului aval Ac. Calinesti (judetele: Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Lapus (judetul Maramures), Barcau (judetele: Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetele: Bihor si Arad), Aries – bazin amonte S.H. Baia de Aries (judetul Alba).

Citeste si articolul :   Alerta METEO: Cod galben si de ploi torentiale pentru Bucuresti si 29 de judete

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul miercuri ora 22:00 – joi ora 12:00 pe unele rauri din judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Bihor si Alba.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.