Situatia se complica in spitale. Medic SMURD: “De 30 de ani nu am vazut asa ceva”

Hadrian Borcea, medicul-sef UPU SMURD Bihor, a vorbit despre situatia dramatica in care ajung pacientii care se lasa influentati de declaratiile medicului Flavia Grosan, cea care a spus ca oxigenul medical in cantitati mari provoaca edeme cerebrale.

“Aceasta situatie generata de Flavia Grosan as pune-o sub forma picaturii care a umplut paharul. E un fenomen care a inceput la sfarsitul anului trecut si s-a tot acutizat, dar saptamana trecuta a ajuns la paroxism.

Pacienti in stare grava ajung in ultimul moment la spital si refuza administrarea oxigenului fara sa inteleaga ca acest adjuvant al terapiei Covid este foarte important si e ceva fata de care organismul uman nu poate fi ajutat sa treaca peste boala.

E o convingere proprie pe care si-o creeaza, sunt pareri din social media spuse de persoane fara prea multa responsabilitate si fara sa se gandeasca ce efecte au asupra celui care asculta. Aceste cuvinte duc la tragedii.

De cand lucrez ca medic UPU aproape de 30 de ani n-am intalnit sa avem lunar pacienti care ajung de limita stopului cardio-respirator pentru ca nu vor sa vina la spital si daca ajung e greu sa-i convingem ce e nevoie sa facem.

Din pacate, sunt tot mai multe de la o zi la alta aceste cazuri. E o presiune in plus pe echipa medicala de la UPU sa convinga aceste persoane si aceasta convingere trebuie facuta contra timp. Deseori sunt zeci de minute, ore, incercand sa le explicam. E ceva de nedescris ce se intampla”, a declarat medicul pentru Digi24.

Citeste si articolul :   Medic roman: ”Noi facem modelul spartan de imunizare, informati bine de Sosoaca, cine are de crapat asta e”

Medicul pneumolog Flavia Grosan a afirmat ca protocolul medical din spitale „ucide” pacienti, ca oxigenul medical in cantitati mari provoaca edeme cerebrale si ca pacientii COVID cu saturatie de 80% pot sa se trateze acasa. Declaratiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi, iar Colegiul Medicilor a discutat cazul ei.

Medicul oradean Flavia Grosan a scapat fara sanctiune in urma sedintei de luni a Colegiului Medicilor Bihor. A venit insotita de avocat, insa membrii comisiei de etica i-au explicat ca nu este vorba despre o ancheta, ci despre o simpla discutie pe marginea afirmatiilor sale.

Autor