A treia saptamana de scadere a pretului

Chiar daca preturile petrolului au crescut vineri, sunt pe cale sa termine a treia saptamana de scadere la rind, in conditiile in care scaderile de productie nu au tinut pasul cu prabusirea cererii cauzata de criza coronavirusului, relateaza Reuters.

Piata petrolului a cunoscut turbulente fara precedent de cand preturile petrolului american au scazut luni pe teritoriu negativ, pentru prima data, iar referinta internationala Brent a scazut pana la minimul a doua decenii.

In ciuda unor cresteri, preturile se indreapta spre a opta pierdere saptamanala din ultimele noua saptamani. Brent inregistraza o scadere saptamanala de 23% iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) inregistreaza o scadere de aproximativ 6,50%.

Publicitate

Organizatia statelor exportatoare de petrol si alti producatori, inclusiv Rusia si Azerbaidjan, grupare cunoscuta sub numele de OPEC + a convenit reduceri de productie de 9,7 milioane de barili pe zi, care ar trebui sa intre in vigoare incepand cu luna mai.

Publicitate

Agentia de stiri KUNA din Kuweit a anuntat joi ca producatorul va incepe sa reduca livrarile pe pietele internationale fara a astepta inceperea oficiala a intelegerii.

Citeste si articolul :   Cristi Borcea, dezvaluiri uluitoare: "I-am distrus tineretea si m-a executat".

Insa, cu spatiile de stocare care se umplu rapid pe plan global si cu cererea de petrol care scade cu aproximativ 30%, aceste limitari nu vor putea reechilibra piata.

In China, unde epidemia de coronavirus a inceput, la sfarsitul anului trecut, analistii spun ca vanzarile de combustibili ar trebui sa creasca in al doilea trimestru, deoarece Beijing reduce masurile de limitare a extinderii bolii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.