Sosoaca, cercetata penal de procurorii DIICOT: “Au fugit, au fost goniti”

Fosta senatoare AUR, Diana Sosoaca, este cercetata penal de procurorii DIICOT pentru zadarnicirea combaterii pandemiei COVID-19 dupa ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare, scrie G4Media.ro.

Dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General catre parchetul de combatere a infractiunilor de crima organizata, au confirmat surse judiciare pentru G4Media.

Parchetul General a deschis dosar penal dupa ce senatoarea Diana Sosoaca a blocat, in luna septembrie, accesul intr-un centru de vaccinare din judetul Iasi.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puscarie! Primarul la puscarie! Fara vaccinare!”, a scandat senatoarea. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care spunea ca e circumscriptia ei.

In ziua in care Diana Sosoaca si cativa protestatari anti-vaccin au protestat, la centrul respectiv nu s-a vaccinat nimeni,  dupa cum a declarat directorul DSP Iasi, Vasile Cepoi:

„Avem probleme, ultima situatie nedorita este interventia doamnei senator Sosoaca la Rachiteni, care a blocat o actiune de vaccinare a persoanelor care si-au exprimat aceasta dorinta, prin prezenta ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora sa intre sa se vaccineze. Din pacate, este o actiune ilicita”.

Citeste si articolul :   Costin Marculescu, noi detalii din raportul INML. Ce au gasit legistii

Medicul Elena Popa spune ca Diana Sosoaca trebuie oprita:

„Ce am simtit? M-am temut pentru siguranta mea, pentru siguranta echipei si am fost foarte dezamagita de faptul ca nu am reusit sa imi indeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo. Sincer, m-am temut pentru viata mea la un moment dat.

De asta am si iesit in fata, pentru ca trageau de usa, tipau la usa si am iesit ca sa vorbesc cat pot cu dumnealor. Plus ca eu am gasit acolo niste cetateni care voiau sa se vaccineze si nu au putut sa intre in cladire. Au fugit, au fost goniti, nu stiu sa va spun. Noi am fost anuntati ca politia ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresiva, si verbal, si fizic.”

Autor