Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID. Prima declaratie

Patriarhul Daniel a anuntat ca s-a vaccinat anti-COVID-19. „Va pot transmite oficial ca Parintele Patriarh a confirmat astazi, intr-o scurta intalnire cu presa, la iesirea din Parlament, ca s-a vaccinat. Pozitia favorabila a BOR fata de vaccinarea in sine ca act medical profilactic si benevol este deja foarte bine cunoscuta”, a transmis miercuri purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel, a declarat miercuri, la finalul unei sedinte solemne la Parlament, ca s-a vaccinat impotriva COVID-19. Patriarhul a raspuns intrebarilor jurnalistilor: „Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a spus acesta, care nu a vrut sa precizeze cu ce ser.

„Toate datele sunt confidentiale”, a declarat Patriarhul. Intrebat de ziaristi ce mesaj le transmite enoriasilor, acesta a spus: „Sa urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”.

El a refuzat sa dea mai multe date despre vaccinul pe care l-a facut, spunand ca e vorba de date confidentiale.

Publicitate

In ultima perioada au existat controverse in ceea ce priveste implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in campania de vaccinare. De asemenea, reprezentantii BOR au fost intrebati de mai multe ori daca Patriarhul s-a vaccinat, dar acest lucru nu a fost dezvaluit pana acum.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.