Un medic roman, atac dur la adresa politicienilor: “Rusine sa va fie. Sunteti niste otrepe”

Medicul Gabriel Diaconu este revoltat pe intreaga clasa politica, dar mai ales pe cei aflati la guvernare. Acesta spune ca sunt principalii vinovati de situatia creata in tara.

Iata mesajul integral:

“Linistea. Cand totul a fost zis si facut, dar rezultatele sunt mizerabile, catre ce te intorci?

Un nou incendiu a avut loc in aceasta dimineata la un spital COVID. Este al patrulea cu victime.

Publicitate

Intr-un interval de un an, Romania a dat dovezi la lume ca putem inventa un nou taram. Ce lume a treia? Noi suntem deja pe alta planeta.

Dupa tragedia de la Neamt, ministrul – la acea vreme – Tataru a declarat ca suntem toti, intr-un fel, vinovat. Replica mea publica a fost ca diluarea responsabilitatii, ideea de-a arunca vina catre toti e doar ”urma scapa turma”. Dansul a nuantat ca se referea la ”totalitatea” politicienilor. Si aici e inexact, nu toti politicienii au ocupat fotolii in guvern, si doar o traista au fost premieri, ministri la finante, la economie, la infrastructura si sanatate.

Dupa Bals, la doar cateva luni distanta, ministrul sanatatii de la acea vreme (cum se intampla) Vlad Voiculescu, s-a pierdut prin pozele de profil, a declarat (caci cum nu altfel?) ca este o tragedie etc, anchete expertize sa vedem vom face, si speta a plecat mai departe dinspre Aventurile lui Habar N-am catre Tara de Nicaieri, si alte lecturi ale copilariei ministeriale.

Citeste si articolul :   Incendiu major la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti. Doua persoane au decedat carbonizate

Din nou in val, si inzestrati cu un nou ministru al sanatatii, o plapanda faptura care, ca si Pinocchio, nu avea sfori dar in rest toate mecanismele lemnoase functionale, mai exact Ioana Mihaila, are loc focul de la Constanta. Situatia in coalitia de guvernare era deja critica, motiv pentru care nu s-au mai deranjat foarte mult cu empatia nici galbeni, nici albastri. Culpa a zburat ca mingea de golf, fix spre gaura mintii, cu steguletul aferent.

Iar acum, tot la orele diminetii, alta drama, in vreme ce la Guvern e premier un nauc demis, sau un demis nauc (dupa voia domniilor voastre), iar la Sanatate e Atilla, ale carui puteri, rezerve si resurse sunt limitate de natura lui nativ interimara.

Tot ce au reusit sa faca dregatorii nostri, in pandemie, a fost sa-si umileasca, sfideze, aresteze moral cetateni si-apoi sa-i lase sa moara, sa se chinuie, dar unii dintre ei sa-si vada sfarsitul in focul Gheenei de oxigen.

Citeste si articolul :   Povestea emotionanta a unui tata care vindea pixuri pe strada

Bilantul ultimei luni a confirmat prognoza unei fatalitati crescande, exponential, pentru ca tembelii de partid nu si-au vazut nici lungul nasului, nici marginea prostiei. Puteam sa fi vaccinat populatia si deci sa nu ne crape axa spitalelor, dar ei aveau niste banuti de impartit.

Si acum, la ora la care scriu, septicul puterii se joaca pe-o banca de parca n-ar fi, la mijloc, vieti omenesti. Nu exista, in istoria moderna a Romaniei, vreun precedent, vreo garnitura de demnitari – fie ei si corupti sau politruci de partid – care sa fi permis o asemenea grozavie.

Sunt, suntem obligati sa ne pastram la noi cuvinte. Pentru ca densitatea de cinism, ticalosie, talharie si cadaverism politic si-a atins buza halbei, si nu-ti mai lasa glas sau retorta.
De saptamani intregi Romania sta cu paturile de ATI pline si nimanui nu-i pasa. De saptamani intregi hora idiotilor danseaza la nunta dintre hoti, si prosti, pe acorduri de tambal si batista pusa peste.

Care mai de care se gaseste sa aminteasca ceasul greu pentru tara, natura urgentei sanitare prin care trecem, o apa duioasa de vorbe goale dinspre niste oameni care nu-ti spun decat un singur lucru: in tara asta, Romania, unde traiesc romani, esti ca-n codru. Descurca-te, baiete, ca nu mai ai sperante.

Citeste si articolul :   Medicul Gabriel Diaconu este in doliu: "Tatal meu, care nu este un numar, se aduna altora pe care pandemia ni i-a cerut."

Ce e si mai grav, lovitura dupa lovitura au adus in randul populatiei deja extenuate moral o forma de capitulare. Am ajuns precum Batar, martoaga lui Fefeleaga din nuvela lui Agarbiceanu.
Rusine sa va fie, sa le fie. Iara dumneata, domnule premier, dumneata, domnule sef de partid, dumneata, domnule la putere, dumneata, domnule opozant,

Sunteti niste otrepe. Niste ordinari.

Rusine sa le fie celor care vreodata v-au votat, macar ca vad astazi ce jalnice fapturi si-au ales sa-i reprezinte.

Oameni de stat? Ce gluma proasta”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.