Incendiu major la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti. Doua persoane au decedat carbonizate

Un incendiu major a izbucnit in aceasta dimineata, la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti, unde sunt tratati pacienti cu COVID. Doi pacienti cu varste de 74 si 75 de ani, au decedat carbonizati.

Incendiul a fost lichidat, iar autoritatile au inceput transferul pacientilor catre Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, au anuntat stirileprotv.

„Din primele informatii in aceasta sectie se aflau internati 20 de pacienti. Sunt 2 victime si 16 persoane care sunt evacuate si transferate catre Spitalul Judetean Ploiesti (15 pacienti si un cadru medical). Este si o victima care este transferata la Spitalul de Urgenta Floreasca si care are arsuri pe o suprafata de sub 50% din suprafata corporala, conform primelor evaluari. Ceilalti pacienti sunt stabili si vor fi evaluati in UPU a Spitalului Judetean Ploiesti. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, tine legatura cu Raed Arafat, seful DSU”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

IGSU anunta ca focul s-a manifestat intr-un salon de la parterul unei cladiri, pe o suprafata de aproximativ 20 metri patrati. Cei doi pacienti decedati in urma incendiului sunt doi barbati cu varste de 74 si 75 de ani.

Autoritatile au activat Planul Rosu Judetean. Alti 15 bolnavi au fost evacuati, fiind transferati in cladirea principala a spitalului judetean, in timp ce trei au refuzat transferul. Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirma ca sectia era renovata, instalatia electrica verificata, erau detectoare de oxigen. Seful DSU Raed Arafat a declarat ca o infirmiera are arsuri pe 40% din suprafata corpului si va fi transportata la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Ulterior, el a precizat ca suprafata afectata de arsuri este mai mica. El a mai afirmat ca echipele de interventie au ajuns la spital in 10 minute, iar in trei minute incendiul a fost lichidat.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt oficial: Nu se poate evita trecerea la scenariul 4. Ce spune despre inchiderea Capitalei

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare si 20 ambulante SMURD, SAJ si autospeciale pentru transport victime multiple.

Precizarile Ministerului Sanatatii: ”Din primele informatii in aceasta sectie se aflau internati 20 de pacienti. Sunt 2 victime si 16 persoane care sunt evacuate si transferate catre Spitalul Judetean Ploiesti (15 pacienti si un cadru medical) . Este si o victima care este transferata la Spitalul de Urgenta Floreasca si care are arsuri pe o suprafata de sub 50% din suprafata corporala, conform primelor evaluari. Ceilalti pacienti sunt stabili si vor fi evaluati in UPU a Spitalului Judetean Ploiesti. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila tine legatura cu Raed Arafat, seful DSU”.

Autor