Previziunea lui Ricciardi: ” Daca va continua cu acest ritm, vom avea 40 de mii de decese in februarie”

Daca aceasta curba nu coboara si daca lantul infectiilor nu se opreste, in februarie Italia risca inca 40 de mii de decese, potrivit lui Walter Ricciardi, citat de noutati.info.

Walter Ricciardi a fost invitat la Buongiorno, pe Sky TG24 si a abordat cele mai de actualitate probleme legate de epidemia de coronavirus: vaccinul si varianta engleza .

Cele doua aspecte sunt strans legate de altele, deoarece expertii din acest moment trebuie sa stabileasca daca vaccinul aprobat de catre EMA si Comisia UE este eficient sau nu. O alta ipoteza este in prezent exclusa, dar vor fi necesare studii mai aprofundate pentru o mai mare siguranta. Consultantul ministrului sanatatii a incercat sa faca bilantul situatiei actuale, proiectand scenariile in viitorul apropiat pentru a incerca sa faca o imagine de prognoza a celui de-al treilea val.

” Daca va continua cu acest ritm, vom avea 40 de mii de decese in februarie „, a declarat Walter Ricciardi pentru Buongiorno, pe Sky TG24. Numere care sunt inspaimantatoare si care sunt duse probabil la extrem de consultantul lui Roberto Speranza. De fapt, pentru a ajunge la aceasta cifra ar trebui sa existe scenariul vazut de Walter Ricciardi, cel mai rau pentru al treilea val, care este generat de un al doilea val inca activ si, prin urmare, pornind de la un platou foarte inalt.

Cresterea numarului de cazuri este legata de varianta engleza?

Consultantul nu exclude faptul ca cresterea cazurilor care au provocat explozia celui de-al doilea val, cand zonele au fost stabilite in Italia, este legata tocmai de varianta engleza : „Este posibil, dar nu stim inca, pentru ca trebuie sa verificam daca a fost asa. Este foarte probabil ca din Londra, din sudul Angliei, aceasta varianta sa se fi raspandit deja in Europa si probabil nu numai in Europa ”

In Marea Britanie exista proportional mai multe secvente decat in ​​orice alta tara si „si- au dat seama ca aceasta varianta era putin mai contagioasa decat cealalta. Au avertizat lumea putin prea tarziu, pentru ca daca aveam posibilitatea de a sti mai devreme probabil ca am fi fost mai atenti „.

Varianta, care este una dintre multe, ar putea complica calea de iesire din epidemie, dar nu pare destinata sa o compromita.

„Nu trebuie sa ne pacalim ca se va termina in curand, dar important este ca se va termina daca ne comportam responsabil limitandu-ne mobilitatea si adoptand comportamente intelepte. Este de neimaginat ca se va intampla peste o saptamana sau zece zile, va dura mult timp, nu stiu daca una sau doua luni, dar timpul va fi prelungit „, a avertizat Walter Ricciardi.

Citeste si articolul :   IPS Teodosie: Biserica nu se va inchide, ca nu e a autoritatilor

Citeste mai multe pe Noutati.info.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.