Raed Arafat, prima declaratie dupa incendiu de la spitalul din Ploiesti: “Infirmiera a miscat patul si atunci, din spusele pe care le avem pana acum, s-a declansat incendiul”

Un incendiu a izbucnit joi dimineata la spitalul suport Covid Movila din Ploiesti. Potrivit primelor informatii, 2 bolnavi au decedat carbonizati, iar 18 au fost evacuati.

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a declarat ca incendiul izbucnit la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) a fost lichidat in trei minute, o infirmiera care se afla la acel moment in salon suferind arsuri pe 40% din suprafata corpului.

„Nu stim exact cauza pana nu o stabilesc expertii. Din vestile pe care le-au dat colegii, este vorba despre un salon care este renovat inainte de valul 3, cu instalatii noi, inclusiv electrice si de oxigen, si care avea avea doi pacienti pe un flux mare de oxigen pe aparate de ventilatie noninvaziva. Erau o asistenta si o infirmiera in salon. Asistenta iesise ca sa aduca un aparat, infirmiera a miscat patul si atunci, din spusele pe care le avem pana acum, s-a declansat incendiul. Infirmiera a suferit arsuri de 15-20% pe suprafata corpului, iar cei pacienti care erau in salon din pacate au decedat. Pompierii au ajuns foarte rapid, incendiul a fost lichidat in trei minute de la sosirea lor. Pana la sosirea pompierilor s-au respectat toate procedurile si inclusiv s-au folosit si stingatoarele de catre personalul spitalului”, a declarat Raed Arafat, pentru stirileprotv.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a rabufnit: "Incearca sa manipuleze, sa minta, sa induca informatii si idei false"

Seful DSU a mentionat ca incendiul a fost anuntat la ora 4,15, iar echipele de interventie a ajuns la fata locului in zece minute, incendiul fiind lichidat in trei minute.

Autor