Cristian Tudor Popescu: „Nicusor Dan este tembel. De ce traiesti, domne?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este revoltat si face o trecere in revista a promisiunilor facute de Nicusor Dan in campania electorala si se intreaba retoric „de ce mai traieste Nicusor Dan?”. „Pentru mine, a fost destul de clar ca ceva este grav in neregula cu domnul acesta”

“Domnul Nicusor Dan. Esti primarul Capitalei, ai functie administrativa de cel mai inalt rang si nu te vaccinezi. Sistematic, nu te vaccinezi, nu-ti iei certificat verde, pentru ca ar fi putut sa-si ia domnul Nicusor Dan certificat verde.

L-as intreba pe domnul Nicusor Dan: De ce traiesti, domne?

Sigur, si domnul Nicusor Dan se intreaba: „De ce mai traiesc domne, bucurestenii astia? De ce consuma curent, consuma caldura, se misca de colo, colo ca sa imi creeze mie probleme?”.

Publicitate

Dar si eu pot sa-l intreb, sau sa ma intreb de ce mai traieste?

Pentru mine, a fost destul de clar ca ceva este grav in neregula cu domnul acesta, in momentul in care a aruncat la televizor, intrebat fiind in legatura cu o problema de matematica, de acum 30 si ceva de ani de la Olimpiada de matematica din Australia, unde dansul a luat atunci medalia de aur, cred… asa… si a fost intrebat cum se rezolva problema respectiva. Si s-a apucat sa arunce o demonstratie acolo, pe un perete, la televizor, demonstratie pe care a si publicat-o pe Facebook, am vazut-o si eu, si am gasit vreo 5 greseli in acea demonstratie, intre care au fost recunoscute – corect erau 4 – una, nu era o greseala…, 4 au fost recunoscute dupa aceea de domnul Nicusor Dan.

Citeste si articolul :   Misterul se adanceste! Unde a disparut Mihai Sora de aproape 3 saptamani?

CTP: Domnul Nicusor Dan, la plesneala, a aruncat chestia aia pe ecran ca sa arate el cat e de tare si de smecher

E vorba de meseria de baza a omului. Deci, atunci cand esti un profesionist serios, in clipa in care ti se pune problema respectiva, ar fi trebuit sa spuna „domne, am facut-o acum 30 de ani” – nu e o problema simpla -, a generat un intreg capitol al matematicii… E o problema grea.

„Domne, am facut-o acum nu stiu cat timp, trebuie sa o revad, nu va pot acum reface demonstratia cu acuratete”. Asta era o atitudine de profesionist.

Or, domnul Nicusor Dan, la plesneala, a aruncat chestia aia pe ecran ca sa arate el cat e de tare si de smecher, sperand prosteste ca nu o sa se uite nimeni care intelege despre ce e vorba.

Publicitate

Si, al doilea, momentul in care a aparat un individ care construise o carciuma pe spatiul verde, neavand niciun temei sa faca ce facut acolo.

Citeste si articolul :   Nicusor Dan: Gabriela Firea e sursa frigului din apartamentele dumneavoastra

Si acum, domnul Nicusor Dan, ce face? Ma uit si eu… Vinerea trecuta s-a implinit un an de la depunerea juramantului pentru primarie. Iata ce spunea ca face domnul Nicusor Dan: „Cifrele noului Bucuresti”. Am si o poza buna, era in culori, dar arata mai bine in alb/negru.

Iata „Noul Bucuresti”: „1.400 de euro salariu mediu net pentru bucuresteni, 40% mai putin timp in trafic, centura verde a Capitalei, spatii verzi, mari parcari de tip park and drive in jurul Capitalei, 130 de kilometri de metrou de suprafata, 50 de km de linie de tramvai, noi gradinite, 900 de tramvaie, autobuze, doua miliarde de euro fonduri europene atrase pentru Bucuresti, 135 de kilometri de piste noi (de biciclete – n.red.), doi ani de crestere a sperantei de viata datorita reducerii poluarii…”.

CTP: Tembel inseamna „nepasator”, inseamna „indiferent”, inseamna „indolent”, inseamna „delasator”.

Cu asta a castigat alegerile. Si acum, dupa ce luni de zile nu am stiut unde se afla, v-am intrebat daca mai traieste, acum va intreb, l-as intreba: Domne, de ce traieste?

A candidat la primarie, primarul general al Capitalei. De ce traiesti in functia asta? Ca sa faci ce?

Se ocupa de mari proiecte strategice. A trecut un an… N-au bagat de seama bucurestenii in niciun fel prezenta acestui om.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, umilire crunta pentru Nicusor Dan: "Si-au dat seama si ei ca-l cheama, de fapt..."

Sunt niste oameni care zac in frig si in intuneric intr-un bloc din Bucuresti, nu stiu exact locatia, i-am vazut la televizor. Niste oameni civilizati, niste oameni de buna calitate…

Nicusor Dan i-a trimis la Termoenergetica pentru niste hartii, ca nu stiu ce nu e in regula, iar oamenii aia stau in intuneric si in frig.

Am incercat sa gasesc un cuvant pentru Nicusor Dan, pentru atitudinea lui, pentru atitudinea din momentulde fata. Cuvantul este „Tembel”. Ce inseamna „tembel”? Nu e o jignire. Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, „tembel” inseamna „nepasator”, inseamna „indiferent”, inseamna „indolent”, inseamna „delasator”. Asta e o insulta?

Am dreptul sa-i spun ca e tembel?

Pot sa schimb sa pun alt cuvant? „Talamb”. E bine? Inseamna acelasi lucru!

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.