Cu ce ​​ulei sa gatesti daca ai tensiune arteriala mare

Tensiunea arteriala este un indicator important al starii sistemului cardiovascular. Pentru a nu pune in pericol acest lucru, este important ca valorile tensiunii arteriale sa fie in intervalul optim. Cu toate acestea, ele pot fi influentate de o serie de factori precum stilul de viata, dieta, stresul. Exista si factori subiectivi care inca nu sunt clari in medicina si sunt cauza hipertensiunii.

Potrivit Clinicii Mayo, atunci cand valorile tensiunii arteriale cresc constant, putem vorbi despre hipertensiune arteriala. Persoanele cu hipertensiune arteriala prezinta un risc mai mare de atac de cord si accident vascular cerebral. Stresul si o dieta sanatoasa sunt importante pentru controlul tensiunii arteriale.

Gatitul cu ulei rafinat este o conditie grava pentru deteriorarea sistemului cardiovascular.

Cu toate acestea, exista o grasime sanatoasa cu care puteti gati – uleiul de masline.

Publicitate

De ce uleiul de masline ajuta la mentinerea tensiunii arteriale normale?

Potrivit Clinicii Mayo, uleiul de masline este un ingredient cheie in dieta mediteraneana, care este cunoscuta pentru riscul sau cardiovascular scazut. Un studiu din 2020 a constatat ca uleiul de masline extravirgin sau uleiul de masline virgin, asa cum este numit si, este cea mai optima alegere de grasimi sanatoase dintre grasimile lichide si uleiurile vegetale. Acesta este inclus in protocoalele pentru tratamentul hipertensiunii arteriale la pacientii cu boli cardiovasculare, precum si la persoanele sanatoase .

Citeste si articolul :   8 alimente eficiente care trateaza gastrita in mod natural

Consumul regulat de ulei de masline crud si utilizarea lui in gatit ajuta la reducerea riscului de boli de inima, precum si la controlul tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol. Uleiul de masline este foarte bogat in acizi grasi omega-3, care au efecte antiinflamatoare si ajuta la scaderea colesterolului si a nivelului sanguin.

Publicitate

Publicitate

Autor