Nicolae Ciuca, prima declaratie dupa ce a fost desemnat premier: “Cetatenii sa poata beneficia de tot ce poate un guvern”

Nicolae Ciuca, premierul desemnat de presedintele Klaus Iohannis sa formeze un nou Guvern, a declarat ca va negocia cu toate fortele responsabile, astfel incat Parlamentul sa aprobe cabinetul propus.

“Am inteles incredintarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie sa il avem in aceste momente dificile pentru a depasi situatia de criza, astfel incat cetatenii sa poata beneficia de tot ce poate un guvern in deplinatatea sa sa ofere prin deciziile si actiunile pe care le intreprinde.

In acest sens, vom negocia cu toate fortele responsabile, astfel incat, intr-o perioada de timp cat mai scurta sa reusim sa alcatuim guvernul si de asemenea sa negociem cu toate fortele responsabile astfel incat guvernul propus sa poata sa fie aprobat in Parlament”, a declarat Nicolae Ciuca, dupa anuntul presedintelui.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a anuntat ca a decis sa-l desemneze pe Nicolae Ciuca pentru a forma un nou Guvern.

De asemenea, Florin Citu, liderul PNL, a declarat ca propunere de prim-ministru a partidului in persoana lui Nicolae Ciuca a fost facuta de el pentru “a debloca aceasta criza politica”.

Dacian Ciolos a declarat, joi, ca USR nu sustine un guvern minoritar, cata vreme exista posibilitatea de a construi o majoritate in jurul unui program de guvernare. El a spus ca USR este gata sa discute refacerea coalitiei.

Citeste si articolul :   Alerta METEO. ANM anunta cod galben si portocaliu de vijelii, ploi torentiale si grindina. Harta zonelor vizate

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat, dupa discutiile de la Cotroceni, ca “se doreste o conturare din nou a unui guvern de dreapta”, dar ca va purta discutii cu prim-ministrul desemnat, dupa ce presedintele va lua o decizie.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, dupa consultarile cu Klaus Iohannis, ca intelege nominalizarea de catre PNL a lui Nicolae Ciuca pentru a forma un nou guvern, dar are o retinere fata de ocuparea functiei de prim-ministru de catre un fost militar. El a mai precizat ca UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciuca, daca va fi desemnat de presedinte sa formeze un nou guvern.

Deputatul George Simion, copresedinte al AUR, a declarat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca partidul sau nu o sa sustina varianta Nicolae Ciuca ca premier, mentionand ca daca nu se va obtine o majoritate in Parlament pentru Nicolae Ciuca, AUR va initia procedurile de suspendare a presedintelui.

Autor