PNL propune o “mana de fier” ca PREMIER- Nicolae Ciuca

Propunerea Partidului National Liberal, pentru functia de premier, este Nicolae Ciuca. Decizia PNL dupa desemnarea lui Nicolae Ciuca va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL si UDMR, excluzandu-i pe cei de la USR de la guvernare.

Varianta cu Nicolae Ciuca prim-ministru a fost propusa dupa o discutie intre presedintele Klaus Iohannis si conducerea PNL.

Nicolae Ciuca a mai fost prim-ministru interimar, dupa demisia lui Ludovic Orban in urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciuca a aparut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, dar solutia agreata in coalitie a fost cu Florin Citu la conducerea guvernului.

Liberalii sunt primii care se vor prezenta la consultari cu presedintele, de la ora 11:00. Consultarile au fost initiate de presedinte dupa ce, miercuri, Parlamentul nu a acordat votul de incredere cabinetului propus de Dacian Ciolos.

Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului Major, a cerut trecerea in rezerva anul trecut, cand a fost propus sa ocupe functia de ministru al apararii, deoarece standardele NATO impun ca aceasta functie sa fie ocupata de un civil. In perioada pandemiei, Ministerul Apararii s-a implicat in gestionarea crizei sanitare, furnizand inclusiv manageri militari pentru spitalele aflate in dificultate.

Autor