Doliu in Biserica Ortodoxa Romana! Episcopul Devei si Hunedoarei a decedat, la 52 de ani.

Este din nou doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Episcopul Devei si Hunedoarei, Gurie, grav bolnav de COVID-19, a decedat joi, la Deva, in urma unui stop cardio-respirator, inaltul prelat avand plamanii afectati in proportie de 85% din cauza infectiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit in timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat sa-l transporte la spitalul judetean din Targu Mures.

“A intrat in stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din pacate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Maris.

Potrivit Basilica.ro, in urma imbolnavirii de Covid-19, Episcopul Devei si Hunedoarei fusese internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat in urma cu doua zile si a fost intubat.

Ierarhul s-a nascut in 31 decembrie 1968 in localitatea Huta – Chiuiesti, judetul Cluj. A urmat Scoala generala cu clasele I-IV din satul natal si clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj-Napoca (1976-1984), Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992), Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licenta).

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Germania. Merkel anunta masuri dure

Preotul  a urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolica din Padova-Italia, cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionara din Padova si ca inca de pe vremea cand a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova a intrat ca frate la Manastirea Lainici, iar apoi a fost secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu. A fost tuns in monahism cu numele Gurie.

In iulie 2001 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar cateva saptamani mai tarziu, hirotonit arhiereu cu titlul „Strehaianul”, si instalat la 5 august 2001.

In urma infiintarii Episcopiei Devei si Hunedoarei, in 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al acesteia si inscaunat la Deva pe 29 noiembrie acelasi an.

Autor