Focar de COVID- 19 in Romania. Fabrica a fost inchisa

Focar de COVID-19 depistat de auroritati, in Sibiu, la o fabrica de confectii. Fabrica a fost inchisa, iar angajatii au fost trimisi in izolare. In fabrica lucreaza 240 de persoane.

Potrivit autoritatilor, 25 de angajati ai fabricii au fost diagnosticati cu virusul Sars-Cov-2. Ei au internati in trei spitale din municipiul Sibiu.

Cate persoane sunt in carantina

Autoritatile din Sibiu au luat decizii drastice.

Publicitate

“Va informam ca in ceea ce priveste situatia epidemiologica in cadrul societatii producatoare de confectii din judetul Sibiu, Directia de Sanatate Publica Sibiu, a inaintat catre Institutia Prefectului raportul anchetei epidemiologice efectuate in cadrul focarului depistat in data de 08.08.2020 in cadrul acestei societati. In urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infectie a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv(…), identificate in perioada 30.07.2020 – 09.08.2020.

In ceea ce priveste masurile dispuse de Directia de Sanatate Publica Sibiu, s-au izolat in spitale cazurile pozitive (…), s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacti de serviciu si 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societatii s-a suspendat, urmand ca in 21.08.2020 Serviciul de Control in Sanatate Publica sa verifice daca sunt indeplinite conditiile de reluare a activitatii in data de 24.08.2020″, informeaza un comunicat de presa al Institutiei Prefectului.

Citeste si articolul :   Veste dura pentru crestinii din Romania: Pastele vine cu reguli noi din cauza coronavirusului

Fabrica a fost dezinfectata de o firma autorizata, iar vineri, 21 august, cei de la DSP vor veni in control.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.