Un nou focar in Romania. Autoritatile au dispus carantina unitatii

Un nou focar de coronavirus in judetul Galati. Au fost depistate peste 20 de persoane pozitive.

21 de persoane aflate in Centrul Medico-Social din localitatea Pechea, judetul Galati, au fost confirmate cu infectie cu coronavirus. Astfel, unitatea respectiva a fost declarata focar de boala de catre Directia Judeteana de Sanatate Publica.

Potrivit ultimelor informatii ale autoritatilor galatene, 21 de persoane din Centrul Medico-Social din Pechea au fost confirmate cu coronavirus, toti bolnavii fiind transportati si internati la spitalul din Tecuci.

In total, in acest centru sunt internate peste 80 de persoane care primesc ingrijiri de la aproximativ 50 de angajati.

Publicitate

Ca urmare a aparitiei celor 21 de cazuri de COVID- 19, autoritatile au dispus ca centrul sa fie plasat in carantina timp de 14 zile. Urmeaza ca toate persoanele din unitate sa fie testate pentru pentru noul virus.

Publicitate

Reamintim ca judetul Galati se confrunta cu mai multe focare de coronavirus.

Citeste si articolul :   Noi reguli pentru romanii care merg in Anglia

Sefa sectiei ATI din Spitalul Judetean de Urgenta Galati, mesaj pe Facebook

”Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judetean. Obositi, epuizati, resemnati…Calul de povara al judetului, la care unii se uita sa vada cat poate sa mai duca si ii mai pun in carca. Azi, despre Oameni, care dupa incheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii si oxigen ca sa poata sa o ia de la capat.

Oameni care s-au straduit sa ramana sanatosi pentru a putea trata cazurile critice din tot judetul. Acum, va spun ca am obosit si suntem dezamagiti. Ne-am facut si ne vom face datoria in continuare, pana cand vom mai putea… Dar obositi psihic, epuizati fizic , resemnati. Singura Sectie ATI functionala permanent din Judetul Galati.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.