Inca un cutremur in Romania, al doilea intr-o singura zi. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut.

Un nou cutremur s-a produs astazi in judetul Vrancea si a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la ora locala 12:19, la adancimea de 140 km, in apropierea urmatoarelor orase: 86 km Est de Brasov, 91 km Nord-Est de Ploiesti, 106 km Vest de Galati, 106 km Vest de Braila, 107 km Sud de Bacau si 139 km Nord de Bucuresti.

Este al doilea cutremur care s-a produs astazi in judetul Vrancea, dupa cel de 3,5 pe Richter care a avut loc la ora locala 6:52.

De la inceputul lunii august, in Romania au avut loc 13 seisme cu magnitudini cuprinse intre 2 si 3,9 pe Richter.

Publicitate

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs in data de 31 ianuarie, in judetul Vrancea, la o adancime de 121 de kilometri, si a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Seismul a fost resimtit si la Bucuresti.

Gheorghe Marmureanu a vorbit despre marele cutremur care se va produce in Romania. Acesta va fi mai mare ca cel din anul 1977.

Citeste si articolul :   Alerta ANM de ultim moment. Ciclonul loveste Romania. Anuntul facut de meteorologi

„Discutam de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat ca exista cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a inceput in 1940, a fost acum 37, ar trebui sa fie ori 64, ca 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de rasarit a Munteniei, Dobrogea ceva catre Kiev”, a declarat Gheorghe Marmureanu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.