Un nou focar de COVID-19 in Galati

Judetul Galati trece printr-o perioada dificila, dupa ce a parut un nou focar de coronavirus.

In doar o singura zi, zece cadre medicale din Spitalul Judetean Galati au fost depistate cu COVID-19

Numarul cazurilor poate fi mult mai mare, deoarece inca nu au venit rezultatele pentru toate testele.

„A aparut un nou focar la Spitalul Judetean. Sunt doua sectii, intr-una sunt cinci cadre si intr-o sectie sunt trei cadre. La momentul de fata, ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare, tot personalul medico-sanitar si de ingrijire, alaturi de pacienti, sunt testati. Pentru cei pozitivi, acestia vor fi transferati in spitalele suport. In continuare, pacientii care se afla pe cele doua sectii vor fi din nou testati, se va efectua dezinfectie terminala, sectiile se vor inchide pe perioada dezinfectie, iar contactii vor fi monitorizati prin medicii de familie. In total sunt 10 cazuri noi la spital, in doua sectii in care sunt focare si doua persoane din alte doua sectii”, a declarat Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati.

Sefa sectiei ATI din Spitalul Judetean de Urgenta Galati, mesaj pe Facebook

Citeste si articolul :   Cand scapam de masca de protectie. Premierul a facut anuntul

”Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judetean. Obositi, epuizati, resemnati…Calul de povara al judetului, la care unii se uita sa vada cat poate sa mai duca si ii mai pun in carca. Azi, despre Oameni, care dupa incheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii si oxigen ca sa poata sa o ia de la capat.

Oameni care s-au straduit sa ramana sanatosi pentru a putea trata cazurile critice din tot judetul. Acum, va spun ca am obosit si suntem dezamagiti. Ne-am facut si ne vom face datoria in continuare, pana cand vom mai putea… Dar obositi psihic, epuizati fizic , resemnati. Singura Sectie ATI functionala permanent din Judetul Galati.”

Autor