O gravida infectata cu COVID-19 a decedat la Spitalul din Oradea. Femeia nu era vaccinata si s-a tratat acasa cu paracetamol

O gravida infectata cu COVID-19, in varsta de 32 de ani, nevaccinata, a decedat luni in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Oradea. La finele lunii trecute ea se prezentase la Urgente, cu simptome de Covid, dupa ce o saptamana a stat acasa tratandu-se cu paracetamol, scrie Ebihoreanul.

Femeia s-a dus la spital pe 24 septembrie si a stat internata in sectia de Terapie Intensiva 11 zile.

„Pacienta, domiciliata in Nucet si insarcinata in saptamana 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean in data de 24 septembrie, la ora 2.00 noaptea, cu simptome specifice de Covid. Din anamneza facuta in UPU a reiesit ca timp de o saptamana se tratase acasa cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testata, rezultatul iesind pozitiv, si i s-a facut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifica Covid”, a declarat Lucia Daina, director medical si manager interimar al Spitalului Judetean.

Gravida a fost internata la ATI

Pacienta a fost trimisa la Maternitate, cu saturatie de oxigen 90, dar pentru ca starea ei de sanatate s-a agravat a fost internata in aceeasi zi in sectia de Terapie Intensiva.

Femeia a fost ingrijita la ATI, insa medicii nu au reusit sa-i salveze viata. Din cauza starii grave in care se afla aceasta a murit , luni, in sectia ATI a unitatii medicale. Pe 27 septembrie,dupa trei zile de internare, cazul femeii a fost analizat de o comisie medicala formata din patru medici sefi de sectii, obstetricieni si ginecologi.

„S-a concluzionat pe de o parte ca sarcina nu era in pericol, iar pe de alta parte ca in scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvarii vietii gravidei fata de cea a fatului) nu era indicata o cezariana, aceasta putandu-i agrava si mai mult starea”, a spus dr. Lucia Daina.

Tanara de 32 de ani a mai avut in trecut patru nasteri, pe care le-a dus pana la capat fara probleme.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.