Studiu american: Femeile au un raspuns imunitar mai puternic impotriva COVID decat barbatii

Femeile au un raspuns imunitar mai puternic impotriva COVID-19 decat barbatii. Este concluzia unor cercetatori de la Universitatea Yale din SUA.

Conform statisticilor, 60% dintre decesele provocate de COVID-19 in Romania si pe plan global sunt la barbati.

Cercetatorii americani au stabilit ca femeile au un sistem imunitar mai puternic decat cel al barbatilor. S

Studiul arata ca actiunea limfocitelor T care distrug celulele infectate este mai puternica in cazul femeilor.

Publicitate

Cercetarea a fost facuta pe o suta de pacienti si a demonstrat ca, in cazul barbatilor, sistemul imunitar produce mai multe citokine decat femeile.

Aceste substante favorizeaza reactia inflamatorie, ceea ce face si virusul SARS Cov 2, astfel ca acesta poate fi mortal.

Statisticile confirma rezultatele studiului.

In Romania aproape 80% din totalul deceselor puse pe seama COVID au fost la persoane de peste 60 de ani.

Aproape 60% dintre decese au fost inregistrate in cazul barbatilor iar stuatia este asemanatoare in intreaga lume.

Citeste si articolul :   Medicii sunt in alerta: "Acest semn e mai mult decat ingrijorator"

Rezultatele studiului ar putea fi folosite la realizarea unor strategii anti-COVID.

„S-ar putea ca barbatii sa trebuiasca sa primeasca doze in plus de vaccin, adica datorita faptului ca celulele T cu memorie sunt mai eficiente in cazul femeilor si apar mai repede, vor putea primi, sa zicem, doua doze de vaccin, in schimb barbatii sa primeasca 3 doze”, a declarat Radu Ciornei, doctor in imunologie, microbiologie si genetica moleculara.

La randul sau, Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul Matei Bals din Capitala, spune ca inca sunt date care trebuie adunate.

”Este o ipoteza de lucru si acest studiu. Trebuie sa ne gandim ca, in general, barbatii au mai multe afectiuni cronice severe, si, in general, chiar daca nu vorbim de criza COVID, in general ajung mai repede la deces, prin boli cardiovasculare, diabet, boli pulmonare, etc.”, a precizat acesta.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.