VIDEO. Ciclist strivit intre doua masini, langa Bucuresti.

Un ciclist care a iesit pe strada sa se antreneze a fost lovit de o masina, in comuna Corbeanca din judetul Ilfov. Barbatul a povestit despre accident pe pagina sa de Facebook. El a postat si un video cu inregistrarea din momentul impactului.

Alex Filip, ciclistul, care este campion de raliu, a spus ca-l va da in judecata pe sofer.

Iata mesajul integral:

“De ani buni incerc cu toata forta sa promovez condusul responsabil, defensiv, civilizat, calm, cu maniere. Cu toate astea, iata c-a venit si randul meu sa ma tavaleasca un sofer care n-are ce cauta pe drumul public. Zic asta pentru ca a lovi un biciclist in mod voit denota lipsa de discernamant.

Publicitate

Ieri am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seara si aveam in plan bucla mea clasica de 75km. Din pacate am parcurs doar vreo 5km pentru ca soferul unei masini a decis la un moment dat sa ma tot sicaneze, totul, pe scurt, terminandu-se cu faptul c-a franat brusc si a virat spre mine cu intentia clara de a ma lovi. Ceea ce s-a si intamplat, masina lui m-a proiectat intr-o alta parcata si apoi alte cateva tumbe pana intr-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casa, la mine-n comuna Corbeanca.

Citeste si articolul :   Dupa carambolul de din aceasta dimineata, inca un accident pe A2, in acelasi loc.

A sosit Politia, SMURD-urdul, am fost la spitalul Elias unde am poposit vreo 4h. In urma CT-ului si a radiografiilor a rezultat ca pot pleca acasa. Insa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariata, dar, mai ales, ceea ce se putea intampla ma face sa-mi creasca pulsul si acum la cafea 🥴

Sigur, poate trece total neobservat, insa pericolul ne priveste pe toti. Pentru unii soferi, a fi biciclist e semn de inferioritate. Cum adica sa opresc in spatele unuia si sa-l depasesc abia atunci cand am spatiu de 1.5m? Pai ce ma, va credeti in Elvetia?

Daca tot am vazut asfaltul de foarte aproape, profit de ocazie si zic:

– biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul
– biciclistul are drepturi si obligatii clare
– pentru ca Romania nu are piste pentru biciclisti, ne deplasam pe sosele sau strazi

– obligatia soferului este sa-i acorde biciclistului spatiu de siguranta de min 1.5m

– in orice context, o tamponare dintre un biciclist si o masina il va ‘avaria’ pe biciclist, fie ca e de vina, fie ca nu
– in tarile civilizate, bicicleta este un mijloc de transport des folosit, dar si o modalitate eficienta de a face sport si de a te relaxa

In cazul meu, soferul care m-a ‘avariat’ va avea dosar penal, mai ales ca m-a lovit intentionat.

Citeste si articolul :   Copil spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 19 ani

Postarea asta fiind facuta pe pagina si nu pe profil, ca sa poata ajunge la cat mai multi, ar fi de apreciat un share.

Multumiri publice celor care mi-au acordat primul ajutor, personalului medical de la Camera de Garda a Spitalului Elias si echipajului SMURD.

Dragi soferi, grijiti la noi, va rog!
Alex.” a scris Alex Filip pe pagina sa de Facebook.

Un alt mesaj a fost postat astazi de Alex.

“Oameni buni, absolut impresionant numarul mare de mesaje, reactii si distribuiri ale postarii mele de ieri. Ma inclin!
Nu cred sa fie ceva care sa ma miste mai mult decat solidaritatea colectiva, mi-ati dat multa putere.

Am trecut prin clipe de spaima si atunci cand am realizat ca voi fi facut terci intre doua masini, dar si cand m-am ridicat de pe jos, iar cu ochiul drept nu mai vedeam nimic.
Si toate astea amplificate de responsabilitatea cresterii unui copil de aproape 10 ani.

Multumesc fiecaruia-n parte pentru mesaje si reactii si am sa va tin la curent cu desfasurarea anchetei si a procesului. Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fara sa se gandeasca vreo secunda la consecinte. Si, din pacate, nu este singurul pe soselele noastre…

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 3.761 cazuri noi anuntate in prima zi in care se calculeaza si focarele

Nu cred ca razboindu-ne, soferi cu biciclisti, pietoni cu soferi sau soferi cu motociclisti vom ajunge vreodata la un ‘acord’. Stiu soferi responsabili (multi au parcurs cu mine cursul de defensive driving), vad motociclisti cu creier sub casca, asa cum vad si biciclisti care inteleg sa respecte regulile de circulatie si daca dau la pedale, nu rezulta ca au imunitate la Codul Rutier.
Dar, DA, exista si multe uscaturi si cred cu tarie ca tot prin solidaritate putem, usor-usor, sa-i mai cizelam putin.
Asa ca voi continua campania de responsabilizare pe un ton decent si voi prezenta diferite situatii de trafic.

Zi faina si, te rog, condu defensiv! Pe fiecare ne asteapta cineva acasa.
Alex.

*loc accident – sos. Unirii, sat Tamasi, comuna Corbeanca, jud. Ilfov.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.