Rafila il pune la zid pe Vlad Voiculescu: “Trimiti oamenii la lupta, dar le confisti pustile”

Profesorul Alexandru Rafila a declarat ca Ministerul Sanatatii, sub conducerea lui Vlad Voiculescu, a taiat cu 65% finantarea pentru locurile de Terapie Intensiva la inceputul anului.

Deputatul PSD a explicat ca aceasta informatie o are de la Dorel Sandesc, vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva. Acesta a confirmat in direct la Antena 3.

”Noi am facut memorii prin care am aratat ca este inacceptabil ca acum cand suntem in plin puseu de cazuri in sectiile de ATI, cand toata lumea recunoaste ca este o problema la ATI, cand toti ne cheama la lupta, ministerul sa ne cheme la lupta, sa ne taie din munitie. Avem promisiuni, insa noi avem nevoie de bani acum, nu sa ii primim in a doua jumatate. Avem nevoie de sprijin acum!” a mentionat dr. Dorel Sandesc pentru sursa citata mai sus.

”E noaptea mintii! Noi numaram paturile ATI si reducem finantatea acetui sector”
”Mi se pare un lucru absolut inexplicabil: in momentul in care s-a discutat despre bugetarea acestor paturi ATI, la inceputul acestui an, de catre dl ministru Voiculescu – si asta e declaratia presedintelui Societatii de ATI, dl prof Sandesc – a scazut bugetul cu cat credeti? Cu 65%! Adica a lasat doar o treime din buget pentru terapie intensiva in plina criza si cand valul 3 se prefigura ca va aparea.

Asta e noaptea mintii! Noi numaram paturile si reducem finantatea acetui sector. Nici nu mai poti sa mai functionezi, nici nu mai conteaza cate paturi sunt daca eu nu am finantare sa le fac functionale. Ministerul santatii (a luat decizia) cand a propus bugetul pentru anul asta. Eu nu am stiu de chestiunile astea… Asta demonstreaza, nu stiu, puteti dvs sa o calificati… Mi se pare iresponsabila o astfel de chestiune. Trimiti oamenii la lupta, dar le confisti pustile” a declarat Alexandru Rafila, la B1.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.