Vlad Voiculescu sare la gatul lui Citu: “Mi-a tinut jumatate din echipa de la minister ore in sir in interogari”

Fostul ministrul al Sanatatii, Vlad Voiculescu a lansat un nou atac la adresa premierului Florin Citu. Acesta spune ca premierul a trimis corpul de control.

”Ce poate fi spus cu siguranta, este ca domnul Florin Citu a avut parte de toata sustinerea si increderea mea si a intregii echipe guvernamentale a USR PLUS.

Intelegerea mea asupra felului in care functioneaza o echipa tine de un anumit tip de leadership, un anumit spirit de echipa si de incredere, care trebuie sa existe, pentru ca daca nu exista, nu se poate construi.

Tipul asta de incredere a existat intre membrii echipei Ministerului Sanatatii. M-ati intrebat daca as fi sacrificat-o pe Andreea Moldovan. Raspunsul e nu! Nu asa inteleg sa actionez ca lider al unei echipe.”, a spus fostul ministru.

Publicitate

”A fost aceasta discutie vizavi si de Stefan Voinea (consilierul lui Vlad Voiculescu de la MS – n.red).

Premierul a gasit de cuviinta la un moment dat, si acesta cred ca a fost un punct de inflexiune, cand premierul Guvernului Romaniei a gasit la un moment dat de cuviinta sa porneasca o investigatie asupra unui membru al echipei mele, anume a lui Stefan Voinea. De ce? Pentru ca publicase niste date transparentizate, vizavi de testare, de vaccinare, lucruri pe care altfel, societatea civila le-a cerut inca de acum un an.

Citeste si articolul :   Consiliul Judetean Cluj a semnat preluarea unui spital privat unde se vor trata pacienţi COVID

Odata cu transparentizarea acestor date si cu supararile produse, ne-am trezit cu Corpul de Control al premierului care vine si il ancheteaza pe domnul Voinea.”, a mai spus Voiculescu.

”Este de neinteles, ca fara sa spui public care este problema vizavi de acele date, fara sa iti asumi si sa explici care este legea incalcata, care este problema de ordin juridic, de ordin moral, administrativ, sa provoci o ancheta care mi-a tinut jumatate din echipa de la minister ore in sir in interogari, care l-a adus pe Stefan Voinea aproape cu forta de la Cluj si l-a tinut 6 ore ca la Parchet, cu aceleasi intrebari repetate, repetate…

Dupa care, anunta ca trimite la Parchet, practic ii face plangere penala, trimite la Parchet, in colaborare cred ca cu domnul Ciuvica, care a facut de asemenea o plangere penala… Nu stiu care este relatia acolo, dar au avut exact aceeasi directie.

Este un moment, in care noi vorbisem inainte. I-am spus ca trebuie sa avem raportul Corpului de Control si daca exista o problema care tine de o institutie in subordinea mea, de ordin administrativ, daca este si o problema penala, nu-i nicio problema, dar trebuie sa stim lucru asta.”,  a mai spus Voiculescu

Citeste si articolul :   Anuntul facut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea intampla din toamna

Premiera in Romania

”Nu e de imaginat pentru mine, ca unul dintre membrii echipei mele este dat pe mana Parchetului. Este o premiera nu numai pentru mine sau pentru Guvernul Romaniei, e o premiera pentru Romania. E o premiera pentru ca cineva care transparentizeaza niste date sa fie trimis la Parchet fara ca lucru asta sa fie lamurit.

Raportul Corpului de Control nu e gata nici pana in ziua de azi. Pana in ziua de astazi, premierul Romaniei nu a publicat acel raport care sa demonstreze ca Stefan Voinea ar fi incalcat orice prevedere legala.”, a mentionat fostul ministru

”Asta este o chestiune de junta militara. Am impresia ca este un fel de a actiona al domnului Florin Citu, care nu are nicio legatura cu o tara europeana. Pentru ca a trimis Corpul de Control, pentru ca actiunile au fost abuzive, pentru ca nu a discutat niciodata lucrul asta cu mine.”, a mai declarat Vlad Voiculescu la Digi 24.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.