Cum a aparut Regina Angliei la inmormantarea sotului ei

Printul Philip a fos condus pe ultimul drum. In interiorul Capelei St. George au avut voie doar 30 de persoane, membrii Familiei Regale Britanice, rude si prieteni apropiati ai printului Philip.

Familia regala a Marii Britanii a impartasit publicului un fragment din discursul Reginei, pe care l-a oferit in 1997, cand ea si Printul Philip implineau ”50 de ani remarcabili” impreuna.

In 1997, cu ocazia aniversarii nuntii de aur, Regina Elisabeta a tinut un discurs emotionant, in care a vorbit despre relatia sa cu Printul Philip.

La o zi dupa anuntul decesului ducelui de Edinburgh, reprezentantii Familiei Regale au publicat un fragment emotionant din discursul Reginei, din 1997:

„El (Printul Philip) a fost forta mea in toti acesti ani. Iar eu si toata familia, precum multe alte tari, ii vom fi recunoscatori pentru totdeauna. Mai mult decat ar fi indraznit sa pretinda el vreodata, mai mult decat ne putem inchipui”.

Cuplul regal au sarbatorit in luna noiembrie, anul trecut, 73 de ani de casnicie. Philip a renuntat la titlurile detinute si a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth si Baron Greenwich of Greenwich in dimineata zilei in care a avut loc nunta regala, pe 20 noiembrie 1947.

Citeste si articolul :   Modalitati de a stimula optimismul

La ora 17:55 sicriul printului Philip a fost coborat sambata in bolta regala din Capela Sf. Gheorghe din Windsor, din vestul Londrei. Ramasitele ducelui de Edinburgh vor ramane acolo pana la decesul reginei. Sotii astfel reuniti vor avea apoi ca destinatie finala Capela Memoriala a regelui George al VI-lea, tatal reginei Elisabeta a II-a.

Imagini de la funeralii

Imagini impresionante cu regina stand singura in strana Capelei