Episcopul Devei si Hunedoarei, internat la ATI dupa ce s-a infectat cu COVID

Episcopul Devei si Hunedoarei, Gurie, in varsta de 53 de ani, se afla internat la sectia de ATI a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva, fiind diagnosticat cu COVID-19, scrie Agepres. Starea de sanatate a inaltului prelat bisericesc incepe sa se amelioreze.

Dupa ce s-a aflat ca episcopul este la Terapie Intensiva, oamenii au fost invitati pe retelele de socializare sa se roage pentru acesta.

„Pacientul a fost internat vineri la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva, la Sectia de Boli Infectioase, sambata a fost transferat la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in prezent se afla la ATI. Fata de primele zile de cand a fost adus, starea de sanatate este mai buna, nu este intubat, este cooperant”, a declarat pentru adevarul.ro, dr. Emil Stoica Maris, managerul SJU Deva. Episcopul are plamanii afectati dupa infectia cu Covid 19”, a declarat dr. Emil Stoica Maris, managerul SJU Deva, conform adevarul.ro

Publicitate

Medicul Gindrovel Dumitra a explicat ca, pentru a preveni aparitia unor noi variante periculoase, asa cum este acum Delta, trebuie sa oprim neaparat raspandirea virusului, iar asta este posibil numai prin vaccinare si prin respectarea distantarii, scrie digi24.ro.

„Cu cat acest virus va fi lasat sa circule liber, este foarte posibil sa asistam la aparitia de noi variante. (…) Asta ar fi amenintare pentru intreaga lume. Acest lucru este posibil oriunde in lume. (…) Cel mai periculos cand se ajunge la noi variante este ca acestea sa scape de sub protectia oferita de anticorpii obtinuti prin boala, dar si prin vaccinare”, a declarat medicul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.