Raed Arafat, anunt despre valul cinci al pandemiei

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, deoarece, in lipsa imunizarii, virusul are la dispozitie aici un teren foarte prielnic.

”Daca nu ne vaccinam si mai apar variante, ramanem vulnerabili cum suntem acum. Faptul ca suntem vulnerabili fata de alte tari acum este pentru ca virusul a gasit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinati”, a declarat, vineri seara, la Digi 24, Raed Arafat.

Intrebat daca va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat:

”Daca nu ajungem sa ne vaccinam si apar alte variante pe care vaccinul poate sa le impiedice…si noi stim ca pot sa apara. Daca virusul gaseste un teren prielnic pentru el, normal ca el intra fara problema. Totul depinde de cum ne comportam noi si ce solutie vrem. Tarile care au ajuns la procent mare de vaccinare, viata, acolo, este foarte aproape de normal”, s spus seful DSU.

Raed Arafat a mentionat anterior ca media mondiala de vaccinare este de 45%, in timp ce in Romania este putin peste 30%.

Citeste si articolul :   Sorina Pintea a fost inlocuita la conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare

Romania trece in prezent prin al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record de cazuri de infectari, dar si de decese.

Autor