Raed Arafat, vestea asteptata de multi romani! Cand se termina valul 4?

Raed Arafat, seful DSU, spune ca autoritatile spera sa trecem de acest val 4  al pandemiei de coronavirus „prin luna decembrie, ianuarie”.

„Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maxima. Sunt activate si cele doua spitale de la Constanta si Timisoara. La Letcani o sa-si reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care il asigura Iasiul si mai este o completare la personalul respectiv prin detasare. Va incepe cu un numar de paturi si va creste in 48 de ore la un numar mai mare, pentru ca se asteapta un stocator de oxigen care sa ajunga. Astazi si ieri au fost discutii in acest sens.

Mai avem unitatile mobile de ATI care doua sunt operationale si sunt trei care le putem trimite la solicitare oriunde este nevoie, cu conditia sa le asiguram personalul. De altfel, cu acordul Ministerului Sanatatii a fost emis un ordin prin care se amana examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenti de terapie intensiva, pana in luna ianuarie, astfel incat sa putem sa detasam rezidentii acolo unde este nevoie de ei, urmand sa sustina proba practica catre sfarsitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, cand speram sa trecem de acest val. A fost o deczie de a gasi inca 120 de rezidenti care sunt aproape specilisti, le lipseste doar ultima proba de examen, dar care vor fi de foarte mare folos in lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si articolul :   De ce nu vom mai putea iesi din case dupa ora 22:00? Explicatia premierului

Seful DSU face apel la romani sa se vaccineze si sa respecte regulile sanitare si de distantare fizica.

Autor