Un nou lockdown pentru Romania? Raspunsul lui Raed Arafat

Seful DSU, Raed Arafat a transmis ca nu isi doreste un nou lockdown pentru Romania si ca, daca oamenii ar respecta masurile de protectie si s-ar vaccina, acest scenariu ar fi evitat.

”La acest moment, eu consider ca, daca am respecta masurile pe care le avem si daca fiecare dintre noi ar respecta masurile complet, am putea sa controlam situatia. Din pacate, am vazut imagini chiar in weekend-ul trecut, la anumite cluburi care tineau festivitati cu dansuri, la 2 dimineata, care nu respecta absolut nicio regula. Asta este iresponsabilitatea la momentul asta din partea unora si din cauza carora am ajuns in aceasta faza.

Pentru unii amenzile care se dau sunt o mica atentionare, pentru ca ei fac suma foarte rapid, in prima ora dintr-o noapte de acest gen”, a declarat  Raed Arafat.

Secretarul de stat le cere tomanilor sa respecte masurile de protectie, astfel incat situatia sa poata fi controlata.

”Poate ne oprim, cand apar anumite masuri, sa cautam cum putem sa le eludam si cautam sa le respectam, macar cateva luni sa trecem de situatia asta in care suntem”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat, despre demitarea sa

“Eu sunt secretar de stat, sunt numit de prim-ministru, prim-ministrul cand considera poate sa ma demita, daca considera poate sa ma tina, eu imi fac treaba cat sunt in aceasta pozitie”, a declarat Raed Arafat.

AUR vrea sa demareze inceperea urmaririi penale impotriva lui Raed Arafat

Publicitate

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) il considera principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute in spitalele din tara.

„Cei sapte oameni care au murit astazi la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase Constanta se adauga altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile in incendiile din unitatile spitalicesti din Romania. Sunt zeci de victime si, dupa atata vreme, niciun vinovat. Si de aceasta data, ca si de fiecare data pana acum, domnul Arafat ridica din umeri si promite ca va analiza situatia si va lua masuri dure. Departamentul pentru Situatii de Urgenta este structura operationala cu atributii de coordonare la nivel national a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, in cadrul unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor.

Citeste si articolul :   Parintele Calistrat, atac dur la adresa sefului DSU: "Acest nostradamus al Covid 19. Unde te trezesti domnule Raed Arafat? "

Cine este seful DSU inca din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Acelasi domn Arafat care a promis ca vom afla vinovatii de la Colectiv, de la Piatra Neamt, de la Matei Bals, dar care nu a miscat un deget in acest sens si nici ca tragediile sa nu se mai repete”, a declarat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

Si George Simion este de aceeasi parere.

„Raed Arafat trebuie sa plece acum! Si nu doar sa plece, ci si sa dea socoteala in fata legii pentru incompetenta, iresponsabilitatea lui si complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit in chinuri, sufocati si arsi, pentru suferinta provocata rudelor lor, vinovatii trebuie sa plateasca! Iar maine iesim in strada, asa cum am facut-o si dupa Colectiv, pentru a ne arata solidaritatea cu victimele nepasarii guvernantilor. Ajunge cu atatea sacrificii pe altarul incompetentei!”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.